DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Par Tieslietu padomes rakstveida procesā pieņemtajiem lēmumiem 16.janvārī

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tiesnešu karjeras jautājumi

Nosaka tiesu amata pienākumu pildīšanai. Tieslietu padome noteica tiesnesei Aigai Mieriņai pildīt tiesneša pienākumus Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā. Aiga Mieriņa ar Saeimas 15.decembra lēmumu iecelta rajona (pilsētas) tiesneša amatā.

Zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi pārceļ rajona tiesneša amatā. Tieslietu padome pārcēla Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi Agnesi Skulmi uz Bauskas rajona tiesu. Agnese Skulme bija pieteikusies konkursā uz vakanto tiesneša amata vietu šajā tiesā.

Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnešus pārceļ uz Pārdaugavas tiesu

Tieslietu padome ar 2016.gada 28.novembra lēmumu apstiprināja Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas un Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas reorganizācijas plānu, kas paredz Zemgales priekšpilsētas tiesas pievienošanu Kurzemes rajona tiesai. Reorganizēto tiesu paredzēts ar 1.februāri saukt par Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesu.

Atbilstoši Tieslietu padomes apstiprinātajai kārtībai par tiesnešu pārcelšanu Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesneši tika rakstveidā informēti par tiesneša amata vakancēm un aicināti informēt ministru par savu piekrišanu vai atteikšanos tikt pārceltiem darbā uz attiecīgo vakanci.

Visi tiesneši piekrituši savai pārcelšanai.

Līdz ar to Tieslietu padome pieņēma lēmumu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesnešu Solvitas Cīrules, Erlena Ernstona, Aigas Freimanes, Anitas Grāvītes, Sandras Grozas, Elīnas Leitānes, Lanas Lejas, Santas Sondares, Elitas Steltes-Auziņas, Dainas Treijas, Ilzes Vanagas, Ludmilas Vazdiķes, Ilonas Zelmenes un Dzintras Zemitānes pārcelšanu uz Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesu.

Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI