DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima rītdien galīgajā lasījumā lems par lidmašīnu pasažieru datu reģistra izveidi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeima ceturtdien, 19.janvārī, galīgajā lasījumā lems par Gaisa kuģu pasažieru datu apstrādes likumprojektu, ar kuru tiks izveidots lidmašīnu pasažieru datu reģistrs. Regulējums nepieciešams, lai drošības iestādes varētu apstrādāt lidmašīnu pasažieru datus, veicot analīzi terorisma, smagu un sevišķi smagu noziegumu novēršanai un atklāšanai, kā arī valsts drošības apdraudējumu novēršanai.

Rītdien otrajā lasījumā Saeima skatīs likuma grozījumus, kas paredz izveidot vienotu kaitējuma atlīdzināšanas kārtību gadījumos, ja kaitējums personai nodarīts ar nepamatotu un prettiesisku valsts rīcību administratīvo pārkāpumu lietvedībā un kriminālprocesā.

Savukārt pirmajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā. Ar likuma grozījumiem plānots uzlabot publiskas personas mantas iznomāšanas kārtību.

Tāpat pirmajā lasījumā darba kārtībā ir grozījumi DNS nacionālās datu bāzes izveidošanas un izmantošanas likumā, kas, ņemot vērā Satversmes tiesas spriedumu, paredz precizēt likuma normas par personu, kuras Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā atzītas par aizdomās turētajām, apsūdzētājām, DNS profilu un ziņu uzglabāšanu.

Vēl konceptuāli Saeima lems par likumprojektu, kas paredz būtiski samazināt izmaksas valsts robežas joslas zemesgabalu nostiprināšanai zemesgrāmatā, un grozījumiem grāmatvedības likumā, kas paredz no līdzšinējiem 75 līdz 10 gadiem saīsināt termiņu, kādā privāto un publisko juridisko personu arhīvos tiek glabāti attaisnojuma dokumenti par personai aprēķināto mēnešalgu (darba samaksu).

Rītdien Saeimas sēdē arī notiks valsts kontroliera vēlēšanas. Valsts kontroles vadītāja amatam atkārtoti izvirzīta valsts kontroliere Elita Krūmiņa, kurai līdzšinējā amata pilnvaras beidzas šī gada 23.janvārī.

Rīt plānotas arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļu vēlēšanas, ko Saeimas sēdē lūgusi iekļaut Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi darba kārtībā iekļaut komisijas sagatavoto lēmuma projektu, kas paredz atbalstīt Ministru kabineta rīkojumu par ārkārtējas situācijas izsludināšanu Ādažu, Krimuldas un Salaspils novadā līdz 17.aprīlim saistībā ar Āfrikas cūku mēra apkarošanu.

19.janvāra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 12 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI