DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā atklās jaunu sociālo pakalpojumu – pansiju “Pārsla”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 20.februārī, plkst.12 Ieriķu ielā 28 (1. stāvā) atklās jauna veida Rīgas pašvaldības sociālo pakalpojumu – aprūpētās dzīvošanas mītni jeb pansiju “Pārsla”, kas ir sociālās aprūpes pakalpojums starp aprūpi mājās un atrašanos ilgstošas sociālās aprūpes iestādē pieaugušām personām.

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītāja Olga Veidiņa, Rīgas domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Moors, Rīgas Sociālā dienesta vadītājs Ervins Alksnis, kā arī Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš.

Pansijas pakalpojuma saņēmēju galvenā mērķa grupa ir vecuma vai invaliditātes pensiju vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēji, kuri paši nespēj nodrošināt savu pašaprūpi, un kuriem nav noteiktas dzīvesvietas. Saņemot pansijas pakalpojumu, klientam tiks noteikti līdzdarbības pienākumi. Papildu pansijā tiks nodrošināta diennakts uzraudzība, sociālā darbinieka konsultācijas.

Pansija "Pārsla" ir mājoklis ar 20 individuālām istabām Pansijā ir nodrošināta diennakts uzraudzība, atbalsts pašaprūpes veikšanā līdz 4 stundām mēnesī, nepieciešamības gadījumā atbalsts sociālo problēmu risināšanā, kā arī piedāvātas aktivitātes brīvā laika pavadīšanas iespējām, saglabājot patstāvīgas dzīves principus.

Visas istabas pansijā ir aprīkotas ar dušu, WC, nelielu virtuvīti un gultas vietu, ir gaišas un mājīgas. Tās ir izveidotas tā, lai cilvēks var dzīvot pietiekami privātu dzīvi, tajā pat laikā saņemot arī sociālu palīdzību un aprūpi, ja tāda ir nepieciešama. Vairākas istabas pansijā arī pielāgotas cilvēkiem ratiņkrēslos. Tāpat ēkas 1.stāvā ir arī koplietošanas atpūtas telpa ar televizoru un interneta pieslēgumu. Lai padarītu telpas omulīgākas katrā istabiņā sienas rotā fotogrāfa Mārtiņa Zilgalvja fotogrāfijas ar Latvijas dabasskatiem.

 Latvijas Samariešu apvienība jau divas desmitgades Latvijā nodrošina tādus sociālos pakalpojumus kā aprūpe mājās, sociālās aprūpes centrus, drošības poga un citus pakalpojumus, savukārt zināšanas un pieredze par pansijas jeb aprūpētās dzīvošanas nodrošināšanu ir iegūta no sadarbības ar samariešu organizācijām Eiropā, kur šāda veida pansijas ir ļoti izplatītas.

Pakalpojumu piešķir Rīgas Sociālais dienests saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību. Lai  saņemtu nosūtījumu, ir jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, sociālā darba speciālists izvērtēs personas vajadzību pēc sociālās aprūpes pakalpojuma un atbilstoši tiks nodrošināts aprūpes mājas pakalpojums. Ar pakalpojuma aprakstu var iepazīties RD Labklājības departamenta mājas lapā www.ld.riga.lv Sociālie pakalpojumi sadaļā Sociālās aprūpes pakalpojumi dzīves vietā, kā arī Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā: https://www.eriga.lv/ServiceCards/Default.aspx?cardExternalId=RD023158AJ0017 .

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI