DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldība piešķirs 335 000 eiro Bolderājas pretplūdu sistēmas un dabas parka “Piejūra” infrastruktūras projektēšanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja 335 000 eiro piešķiršanu no infrastruktūras fonda Bolderājas pretplūdu pasākumu būvprojekta izstrādei un būvprojekta izstrādei infrastruktūras izbūvei un rekonstrukcijai dabas parkā “Piejūra”.

Bolderājas pretplūdu pasākumu īstenošanai plānots izlietot nepilnus 5 miljonus eiro, piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu. Projektu plānots īstenot četru gadu laikā. Nepieciešamo būvdarbu projektēšanai nepieciešami 295 000 eiro.

Stipra ziemeļrietumu vēja laikā no Baltijas jūras Rīgas jūras līča Daugavā tiek iepūsts un ieplūst ievērojams ūdens apjoms. Tā rezultātā Daugavā ievērojami paaugstinās ūdens līmenis un Rīgā applūst plašas teritorijas Rītabuļļos, Vakarbuļļos, Ķīpsalā, Trīsciemā, Bolderājā un citur.

Vējuzplūdu draudu novēršanai Bolderājā ir nepieciešams veikt pretplūdu aizsardzības pasākumus. Projekta mērķis ir novērst plūdu draudus Bolderājā, veicot pretplūdu aizsardzības pasākumus, tostarp atjaunojot un izbūvējot aizsargdambjus, izbūvējot caurtekas-regulatorus un paaugstinot ielas.

Savukārt Dabas parkā "Piejūra" par 588 235 eiro plānots izbūvēt un atjaunot publisko infrastruktūru, izveidojot gājēju takas, aktīvās atpūtas laukumu un autostāvvietu.

Projekta realizēšanas laikā plānots izveidot robežzīmes, informatīvos stendus, apmeklētāju skaitītājus un barjeras. Tāpat paredzēts izvietot soliņus, atkritumu urnas, izveidot automašīnu stāvvietas, takas ar grants un koka segumu, kā arī izbūvēt aktīvās atpūtas laukumu un veselības taku. Projektu paredzēts realizēt no 2017.gada 1.aprīļa līdz 2018.gada 30.decembrim. Būvdarbu projektēšanai tiks atvēlēti līdz 40 000 eiro.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI