DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs apmeklēs Latvijas ražotājus Berlīnes izstādē “Zaļā nedēļa 2017”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ceturtdien un piektdien, 19. un 20.janvārī, Berlīnē (Vācijā) apmeklēs 82.starptautisko pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādi “Zaļā nedēļa 2017”. Zemkopības ministram paredzētas vairākas tikšanās ar Vācijas pavalstu un Lietuvas lauksaimniecības ministriem, kā arī Gruzijas, Ukrainas un Uzbekistānas lauksaimniecības nozares ministriem.

Piektdien, 20.janvārī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklēs Latvijas ražotāju kopstendu, ko organizē Zemkopības ministrija un Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI) sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC). Mūsu valsts kopstends popularizē Latvijas tradīcijas un garšu. Stenda vadmotīvs - "Izbaudi un paņem līdzi Latvijas garšu" – vērsts uz Latvijai tradicionālu un specifisku "nišas" produktu pazīstamības veicināšanu.

Latvijas kopstenda platība izstādē "Zaļā nedēļa 2017" ir 100 kvadrātmetri, un tajā savu produkciju rādīs un arī apmeklētājiem produkciju pārdos AS "Lido", izstādes "Riga Food 2016" konkursa "Tautas garša" uzvarētāji SIA "Snigol", SIA "Brīvais mustangs", IK "I.R.Avots" un SIA "Kurzemnieku ražojumi", kā arī SIA "Vladas SP", "Kalnu medus" dravnieks Sandris Akmans, SIA "Raiskuma labumu darītava", SIA "Straumes SK", IK "55 mārītes", SIA "Baltic Wild", SIA "Dienvidi plus", ZS "Jāņkalni", SIA "Skrīveru pārtikas kombināts" un SIA "Sula". Kā katru gadu izstādē ekspozīcija būs arī asociācijai "Lauku ceļotājs", bet otro gadu Berlīnes izstādē sevi rādīs Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs un SIA "Rozīne" ar produktu "Skrīveru mājas saldējums".

Izstāde "Zaļā nedēļa", kas dibināta pagājušā gadsimta "zelta divdesmitajos", šogad durvis vērs jau 82.reizi, lai uzņemtu interesentus no 20. līdz 29.janvārim. Izstādes laikā tradicionāli notiks starptautisks lauksaimniecības un pārtikas forums, un šogad uzsvars forumā likts uz lauksaimniecību un ūdeni kā pamatu pasaules iedzīvotāju pabarošanai. Izstādē piedalās vairāk nekā 1600 uzņēmumu no 70 pasaules valstīm. Vācijas partnervalsts izstādes organizēšanā šogad ir Ungārija. Izstādes oficiālo vietni varat apmeklēt šeit "Zaļā nedēļa 2017".

______________________________

Rūta Rudzīte
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI