DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ašeradens ar Zviedrijas nodarbinātības un integrācijas ministri pārrunā nodarbināto sociālo tiesību jautājumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens otrdien, 17.janvārī tikās ar Zviedrijas nodarbinātības un integrācijas ministri Ilvu Johansoni (Ylva Johansson), lai pārrunātu Eiropas Savienības darba tirgus un sociālos jautājumus, kā arī darba tirgus pārkārtojumu ieviešanas kompleksos risinājumus.

Tikšanās laikā amatpersonas apmainījās viedokļiem par Eiropas Komisijas rosinātajām izmaiņām direktīvā par darbaspēka brīvu apriti ES. Sarunās Ašeradens uzsvēra, ka šajā jautājumā ir svarīgi nodrošināt godīgu un vienlīdzīgu konkurenci, kā arī pakalpojumu brīvu apriti visā ES.

Zviedrijas ministre iepazīstināja Ašeradenu ar Zviedrijas pieredzi un plāniem saistībā ar darba attiecību regulējuma elastību.

Sarunās ekonomikas ministrs uzsvēra Ziemeļu un Baltijas valstu ekonomiskās integrācijas un sadarbības formāta nozīmīgumu, kā arī nepieciešamību aktīvāk stiprināt abpusēju dialogu.

Tikšanās noslēgumā ministri pārrunāja aktuālos jautājumus Brexit ietvaros.

Kā iepriekš ir uzsvēris ekonomikas ministrs A.Ašeradens, ekonomikas izaugsmes nodrošināšanai Latvijā 2017. gadā ļoti svarīgi ir sistemātiski turpināt darbu pie eksporta un investīciju stimulēšanas, produktivitātes pieauguma un cilvēkkapitāla attīstības. Tādēļ, lai celtu Latvijas ekonomikas konkurētspēju un mazinātu produktivitātes plaisu ar modernajām ekonomikām, 2016. gadā kopā ar sociālajiem partneriem un kolēģiem no citām ministrijām uzsākts darbs pie ekonomikas transformācijas vadības modeļa izstrādes.

Jauns ekonomikas modelis prasa būtiskas strukturālas reformas. Lai sagatavotos un pielāgotos strukturālajām pārmaiņām nepieciešams veikt apsteidzošus pārkārtojumus darba tirgū. Jāturpina iesāktās reformas izglītības sistēmā, uzsvarus liekot uz eksakto un dabas zinību apguves kvalitātes stiprināšanu pamatizglītībā un vidējā izglītībā, kā arī pieaugušo izglītības attīstību.

Tāpat profesionālās kvalitātes uzlabošanai un darba tirgus disproporciju mazināšanai nozīmīga loma ir efektīvai pieaugušo apmācību tālākizglītības sistēmai. Pieaugušo tālākizglītības sistēmas uzlabojumi ir vienlīdz svarīgi bezdarbniekiem un nodarbinātiem visu profesionālo kvalifikāciju pārstāvjiem – kā vienkāršo, tā arī augsti kvalificēto profesiju pārstāvjiem. Ar mērķi kompleksi risināt darba tirgus pārkārtojumu jautājumus pēc ekonomikas ministra iniciatīvas izveidota Nodarbinātības padome trīs ministru – ekonomikas, labklājības un izglītības un zinātnes – sastāvā.

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI