DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents ar Luksemburgas ārlietu ministru apspriež abu valstu sadarbību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien, 17. janvārī, Rīgā tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Žanu Aselbornu (Jean Asselborn).

Latvijai un Luksemburgai ir teicamas divpusējās attiecības un laba sadarbība Eiropas Savienības (ES) un NATO ietvaros. Īpaši izceļama ciešā sadarbība starp mūsu ekspertiem ES jautājumos. Ministru prezidents norādīja, ka augstu vērtē labo un aktīvo politisko dialogu Baltijas un Beniluksa valstu formātā.

Vienlaikus viņš atzina, ka ekonomiskajā sadarbība starp mūsu valstīm vēl ir neizmantots potenciāls. Gan Latvija, gan Luksemburga ir spēcīgas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā. Latvija saredz potenciālu sadarboties šajās nozarēs, abām valstīm gūstot labumu. Tāpat, ņemot vērā izdevīgo ģeogrāfisko atrašanās vietu, Latvija spēj nodrošināt dažādus tirdzniecības ceļus starp Eiropu un Vidusāziju. Šobrīd Luksemburgas investīcijas Latvijā sasniegušas 188 miljonus eiro.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Luksemburgas sadarbība ir jāattīsta, akcentējot, ka, lai gan šīm valstīm ir dažādas vēsturiskās pieredzes, gan vienas, gan otras valsts iedzīvotāji ir eiropieši.

Tikšanās laikā tika apspriesti arī drošības jautājumi, īpaši attiecībā uz NATO klātbūtni. M. Kučinskis akcentēja, ka NATO centieni pielāgoties jaunajai drošības situācijai, pastiprinot klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā mums ir ļoti nozīmīgi. "Lielais skaits valstu, kas piedalās ar savu klātbūtni norāda uz ciešo solidaritāti starp Sabiedrotajiem," tā M. Kučinskis. Viņš arī atkārtoti uzsvēra, ka Latvijai ir stingra apņemšanās sasniegt 2% no iekšzemes kopprodukta aizsardzībai līdz 2018. gadam.

Foto: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157679256357395/

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI