DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ministre Dana Reizniece-Ozola Japānā tiksies ar valdības un starptautisko finanšu institūciju pārstāvjiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 15. līdz 19. janvārim finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai darba vizītē Japānā paredzētas vairākas nozīmīgas tikšanās ar valdības un finanšu sektora pārstāvjiem. Tāpat ministre parakstīs konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Lai stiprinātu divpusējo ekonomisko sadarbību, līdz ar ministri uz vizīti Japānā dosies arī uzņēmēju delegācija no Latvijas.

Vizītes ietvaros ministrei paredzēta tikšanās ar Japānas vērtspapīru investoriem, lai iepazīstinātu ar Latvijas tautsaimniecību – makroekonomikas, fiskālajiem, banku sektora un valsts parāda vadības jautājumiem. Savukārt vizītes turpinājumā ministre Dana Reizniece-Ozola un Japānas Ārlietu ministrijas parlamentārais vice-ministrs Motome Takisava (Motome Takisawa) parakstīs Latvijas valdības un Japānas valsts valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Japāna kā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalsts ir starp Latvijas galvenajām prioritātēm nodokļu konvenciju noslēgšanā, ņemot vērā Latvijas iestāšanos OECD. Nodokļu konvencija ir viens no galvenajiem starptautiskajiem līgumiem ekonomiskās sadarbības veicināšanai, kura galvenie mērķi ir nodokļu dubultās uzlikšanas novēršana, nodokļu nemaksāšanas novēršana, nodokļu uzlikšanas tiesību precīza sadalīšana starp līgumslēdzējām valstīm, diskriminācijas nodokļu uzlikšanas veidā novēršana, kā arī likumīga pamata abu valstu nodokļu administrāciju tiešai sadarbībai nodibināšana.

Vizītes ietvaros ministre Dana Reizniece-Ozola Latvijas-Japānas biznesa forumā uzrunās dalībniekus, kā arī tiksies ar uzņēmējiem, lai pārrunātu uzņēmējdarbības attīstības tendences un stiprinātu turpmāko sadarbību. Tāpat vizītes laikā plānota tikšanās ar Japānas finanšu ministru Taro Aso un Japānas valsts nodokļu administrācijas vadītāju – komisāru Hidenori Sakotu (Hidenori Sakota), lai pārrunātu nodokļu politiku, akcentējot efektīvu tās administrēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI