DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis ar jaunievēlēto Lietuvas premjeru apspriež abām valstīm nozīmīgus jautājumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 12. janvārī, Rīgā tikās ar Lietuvas premjerministru Sauļu Skverneli (Saulius Skvernelis).

Tikšanās laikā tika izrunāti vairāki abām pusēm interesējoši jautājumi. Ministru presidents akcentēja, ka svarīgi ir noslēgt līgumu par Latvijas - Lietuvas robežas uzturēšanu un pilnvaroto darbību. Tāpat jānoslēdz līgums par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu pierobežā, jāturpina arī darbs pie Ekonomiskās sadarbības līguma.

Pēdējā laikā savstarpējā sadarbība starp Latviju un Lietuvu ir vainagojusies ar konkrētiem projektiem, piemēram, vienošanos koordinēt militāros iepirkumus. Tāpat abu valstu robežsargi sadarbojas, lai atklātu un novērstu nelegālo migrāciju ES iekšienē uz Latvijas - Lietuvas robežas.

Tikšanās laikā abas amatpersonas apsprieda nepieciešamību paplašināt līgumtiesisko bāzi, ekonomisko sadarbību un enerģētikas jautājumus, kā arī pārrunāja iespējas efektīvi realizēt Rail Baltica projektu. "Sekmīgi īstenots Rail Baltica projekts ir visu trīs Baltijas valstu kopīgā stratēģiskā interese. Šajā jomā svarīgi ir respektēt grūti panāktās vienošanās - gan attiecībā uz projekta realizācijas, gan pārraudzības institucionālo ietvaru," tā Ministru prezidents. Viņš arī pauda cerību, ka jau tuvākajās nedēļās būs iespējams parakstīt starpvaldību līgumu par Rail Baltica projekta realizāciju.

Attiecībā uz drošības jautājumiem abas puses apliecināja, ka 2018. gadā šim mērķim tiks atvēlēts finansējums 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Šī bija pirmā Lietuvas premjerministra ārvalstu vizīte kopš viņa valdības apstiprināšanas.

Foto: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/albums/72157679057662065

Preses konferences ieraksts: https://www.youtube.com/watch?v=8GGfNOSVRDE&t=1s

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI