DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijas banku sektoram jāturpina pārmaiņas, lai veicinātu uzticību nozarei

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

“Rietumu valstu finanšu sistēmās norisinās pastāvīgas pārmaiņas. Tās galvenokārt vērstas uz banku konkurētspējas stiprināšanu un regulējuma pilnveidi, jaunu tehnoloģiju un pakalpojumu ieviešanu, augstākiem banku uzraudzības standartiem un stingrāku vēršanos pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Latvijas finanšu sektoram, tajā skaitā komercbankām, jāseko šīm tendencēm, lai veicinātu uzticību nozarei un nodrošinātu Latvijas kā starptautiska finanšu centra attīstību,” ceturtdien, tiekoties ar Latvijas Komercbanku asociācijas vadību, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Sarunas gaitā Valsts prezidents atzinīgi novērtēja līdz šim paveikto, uzlabojot banku sektora konkurētspēju līdz ar Latvijas pievienošanos OECD. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka iesāktais ir jāturpina un ciešā dialogā ar finanšu sektora uzraugu nozarē jāievieš starptautiskie standarti. "Latvijas finanšu sektora nākotnes attīstību noteiks nozares gatavība pārmaiņām, izvirzot un sasniedzot mainīgajiem tirgus apstākļiem atbilstošus stratēģiskos mērķus," teica Raimonds Vējonis.

Vienlaikus Valsts prezidents norādīja, ka stabils un drošs finanšu sektors ir valsts starptautiskās reputācijas un drošības jautājums, kas vairo partnervalstu un starptautisko investoru uzticību Latvijai un sekmē straujāku valsts tautsaimniecības izaugsmi.

"Latvijas banku nozarei ir būtiska nozīme mūsu tautsaimniecībā – banku tiešais devums iekšzemes kopproduktā ir 2,44%, bankas gadā nodokļos valsts budžetam samaksā vairāk nekā 140 miljonus eiro, bankas tiešā un netiešā veidā rada 22 tūkstošus darba vietu Latvijā. Mēs esam labi kapitalizēts un drošs finanšu sektors, kas sniedz plaša spektra modernus pakalpojumus gan iekšējiem, gan ārvalstu klientiem. Vienlaikus nozare ir arī būtisku izaicinājumu priekšā. Regulējuma un atbilstības prasību izmaiņas, ekonomiskās un politiskās svārstības, tehnoloģiskās un patēriņa struktūras izmaiņas – bankām ir jāspēj tām pielāgoties. Un valsts augstāko amatpersonu un atbildīgo institūciju izpratne par šiem jautājumiem ir ļoti būtiska," sarunā akcentēja Latvijas Komercbanku asociācijas padomes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par nozares vadības pausto redzējumu, un abas puses vienojās regulāri tikties, lai izvērtētu nozares pārmaiņu procesā sasniegto progresu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI