Otrdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Tiekoties ar M. Barnjē, Ministru prezidents uzsver Latvijas valstspiederīgo intereses Lielbritānijā

Ministru prezidenta birojs
11.01.2017

Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Lai apspriestu jautājumus, kas saistīti ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un ES interesēm šajā procesā, Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 11.janvārī, Rīgā tikās ar Eiropas Komisijas sarunu vadītāju Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES jeb Brexit jautājumos Mišelu Barnjē (Michel Barnier).

Tikšanās laikā M. Kučinskis norādīja, ka Latvija augstu vērtē līdzšinējo ES vienotību attiecīgā uz Apvienotās Karalistes. Tika uzsvērts, ka būtiski saglabāt principus, par kuriem ES valstu un valdību vadītāji ir vienojušies, kā arī ir jārespektē institūciju loma sarunās, kā to nosaka ES pamatlīgumi.

"Jebkurai iespējamajai vienošanās ar Apvienoto Karalisti jābūt balstītai uz līdzsvaru starp pienākumiem un tiesībām. Pieeja vienotajam tirgum nozīmē visu četru kustību brīvību – personu, preču, pakalpojumu un kapitāla – respektēšanu," sacīja M. Kučinskis.

Ministru prezidents pauda, ka Latvija vēlas veidot ciešu nākotnes ES un Apvienotās Karalistes attiecību modeli, balstītu uz visu iesaistīto pušu tiesību un pienākumu līdzsvaru, vienlaikus uzsverot, ka mums svarīgās jomas ir Latvijas valstspiederīgo turpmākais statuss Apvienotajā Karalistē, ekonomika, ārlietu, drošības un aizsardzības sadarbība.

"Latvijai ir būtisks jautājums par Apvienotās Karalistes rezidējošo Latvijas valstspiederīgo tiesisko paļāvību, proti, lai to valstspiederīgo statuss, kuri jau atrodas un dzīvo Lielbritānijā nemainītos, lai saglabātos uzkrātās sociālās drošības tiesības un tiesības uz veselības aprūpi," tā M. Kučinskis.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

PIEDALIES!

Paud savu viedokli Zemkopības ministrijas aptaujā!

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI