Ceturtdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Tieslietu ministrs pieņem tiesu izpildītāju palīgu svinīgo solījumu

Tieslietu ministrija
11.01.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Trešdien, 11. janvārī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs pieņēma trīs zvērinātu tiesu izpildītāju palīgu svinīgo solījumu.

Zvērinātu tiesu izpildītāju palīgi tieslietu ministram deva solījumu godīgi un apzinīgi pildīt savus pienākumus. Tieslietu ministrs apstiprināja Aigaru Ermansonu, Daci Strautnieci un Edgaru Vinovski par palīgiem tiesu izpildītājiem, kuri savas amata darbības veic Rīgas apgabaltiesas darbības teritorijā.

Sveicot jaunos palīgus, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsvēra, ka tiesu izpildītājam un viņa palīgam ir svarīga loma spriedumu izpildes procesā, nodrošinot ātru un tiesisku sprieduma izpildes procesu, kā arī piedzinēja un parādnieka interešu aizsardzību. Amata darbību veikšanā ir nepieciešamas gan juridiskās zināšanas, gan labas saskarsmes spējas un psiholoģiskā noturība darbā ar izpildu lietu dalībniekiem. Tiesu izpildītājam noderētu arī mediatora prasmes, atzina tieslietu ministrs.

Jaunajiem palīgiem tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs novēlēja panākumus viņu darbā un turpināt profesionālo izaugsmi, nākotnē kļūstot par labiem tiesu izpildītājiem, kā arī ar sava darba piemēru celt savas profesijas prestižu.

Zvērināta tiesu izpildītāja palīgs darbojas zvērināta tiesu izpildītāja vadībā un uzraudzībā. Palīgs var aizvietot zvērinātu tiesu izpildītāju viņa atvaļinājuma un slimības laikā, kā arī ar viņa izsniegtu atļauju palīgam ir tiesības veikt mantas apraksti kopīgas mantas dalīšanas nolūkā vai mantojuma lietā, kā arī veikt amata darbības, lai nodrošinātu parādnieka kustamās mantas vai nekustamā īpašuma izsoles noturēšanu un tiesas un citu institūciju un amatpersonu nolēmumu izpildi.

Lai iegūtu zvērināta tiesu izpildītāja palīga tiesības, kandidātiem ir jānokārto eksāmens un jāsaņem pozitīvs Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes novērtējums.

Latvijā šobrīd praktizē 101 zvērināts tiesu izpildītājs un pie viņiem strādā 25 palīgi.

Andris Vitenburgs
Tieslietu ministra preses sekretārs

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI