Trešdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Saeima ceturtdien sanāks uz pirmo sēdi šī gada ziemas sesijā

Saeima
11.01.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Saeimā ceturtdien, 12.janvārī, notiks pirmā parlamenta sēde šī gada ziemas sesijā. Sēdes darba kārtībā izskatīšanai galīgajā lasījumā ir grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā. Tie paredz ieviest jaunu mehānismu pakalpojumu nodrošināšanai personām ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī jaunu rehabilitācijas veidu - psihosociālo rehabilitāciju.

Deputāti rītdien arī lems par vairāku jaunu Saeimā iesniegto likumprojektu tālāko virzību. Izskatīšanai komisijās plānots nodot likuma projektu, kas paredz Daugavpils Latviešu biedrībai nodot atsevišķas daļas no nekustamā īpašuma Rīgas ielā 22a, Daugavpilī.

Tāpat izskatīšanai komisijās plānots nodot grozījumus likumos, lai pilnveidotu tiesisko mehānismu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kandidātu atlasei un priekšnieka darbības nodrošināšanai. Plānots noteikt speciālo regulējumu attiecībā uz biroja vadītāja izdienas pensijas aprēķināšanu un piešķiršanu, kā arī atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzes vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā personām, kuras kandidē uz KNAB priekšnieka amatu.

Vēl deputāti lems, vai komisijās izskatīt grozījumus likumā, kas paredz, ka Zemessardzes atšķirības zīmes, kā arī zemessargiem paredzēto karavīra formas tērpa un atšķirības zīmju valkāšanas kārtību turpmāk noteiks Ministru kabinets.

Izskatīšanai komisijās plānots nodot arī nekustamā īpašuma nodokļa likuma grozījumus, kas noteiks kārtību, kādā Nodrošinājuma valsts aģentūra informē pašvaldības par to administratīvajās teritorijās esošām zemes vienībām Latvijas valsts robežas joslā, kas ir privātpersonu īpašumā un kas nav apliekamas ar nekustamā īpašuma nodokli.

Deputāti skatīs arī iesniegto likumprojektu, ar kuru plānots apstiprināt papildu protokolu Eiropas Padomes Konvencijai par terorisma novēršanu. Tā paredz kriminalizēt vairākus jaunus noziegumu veidus saistībā ar terorismu – terorisma apmācības saņemšanu, ceļošanu uz ārvalstīm terorisma nolūkā un šādas ceļošanas finansēšanu, organizēšanu un veicināšanu.

Komisijās plānots izskatīt arī likuma grozījumus, kas paredz Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstu papildināt ar jaunām vielām, lai kavētu to piedāvājuma un pieprasījuma pieaugumu.

12.janvāra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 16 jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

PIEDALIES!

Paud savu viedokli Zemkopības ministrijas aptaujā!

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI