Trešdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Budžeta komisija: personāla dokumentu glabāšanas termiņu saīsinās līdz 10 gadiem

Saeima
11.01.2017

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 11.janvarī, konceptuāli atbalstīja izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā grozījumus likumā “Par grāmatvedību”, kas paredz līdz 10 gadiem saīsināt termiņu, kādā privāto un publisko juridisko personu arhīvos tiek glabāti attaisnojuma dokumenti par personai aprēķināto mēnešalgu (darba samaksu).

Izmaiņas likumā rosinātas, ņemot vērā, ka kopš 1999.gada visa informācija par personu sociālajiem maksājumiem, kas nepieciešama pensiju un pabalstu piešķiršanai, ir gan Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts sociālās apdrošināšanas, gan arī darba devēju rīcībā. Tādējādi vairs nav nepieciešama šādas dublējošas informācijas pieņemšana glabāšanai arhīvā.

Patlaban personāla dokumenti arhīvā jāglabā 75 gadus, un šāda kārtība saglabāsies attiecībā uz dokumentiem, kas sastādīti līdz 1998.gadam.

Likuma izmaiņas mazinās administratīvo slogu privātajām un publiskajām personām, un grozījumu autori prognozē, ka četriem tūkstošiem institūciju un 245 tūkstošiem komersantu un privāto tiesību juridisko personu administratīvās izmaksas par dokumentu arhivēšanu un glabāšanu kopumā varētu samazināties par apmēram 100 tūkstošiem eiro gadā.

Grozījumi likumā "Par grāmatvedību" trijos lasījumos jāskata Saeimai.

Saeimas Preses dienests

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI