viss arhīvs

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Pagājušajā gadā ievērojami palielinājies konteineru pārvadājumu apjoms

Latvijas Dzelzceļš
11.01.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Pagājušajā gadā ievērojami palielinājies "Latvijas dzelzceļa" meitas uzņēmuma "LDz Loģistika" pārvadāto konteineru apjoms. Procentuāli vislielākais pieaugums ir saņemto konteineru sektorā – ja 2015.gadā uz Latviju nosūtīti 426 konteineri, pagājušajā gadā to skaits pieaudzis par 108% un sasniedzis 885 konteinerus.

Savukārt no Latvijas sūtīto konteineru skaits pieaudzis par 93% - 2016.gadā nosūtīti 5892 konteineri, kamēr 2015.gadā to skaits bija 3049.

Uz Latviju sūtīto konteineru sektorā lielākais pieaugums ir 20 pēdu konteineriem. 2016.gadā saņemti 740 konteineri, kamēr gadu iepriekš – 346 konteineri. Savukārt no Latvijas sūtīto konteineru sektorā pērn 20 pēdu izmēra konteineru skaits sasniedza 1294 (gadu iepriekš – 1003).

Tikmēr 40 pēdu konteineru sektorā 2016.gadā saņemti 84 konteineri (2015.g. – 40), bet no Latvijas nosūtīti 2299 konteineri (iepriekš – 1023).

Pārvadāto kravu apjoma pieaugums ir skaidrojams ar strauju ražošanas attīstību Centrālāzijas reģionā (Uzbekistāna, Kazahstāna un Turkmenistāna), kas ļauj "LDz Loģistika" klientiem piedāvāt izdevīgu maršrutu ražošanas iekārtu piegādei no Eiropas caur Latvijas ostām un pēc tam pa dzelzceļu līdz gala saņēmējam. Pagājušajā gadā pa dzelzceļa infrastruktūru konteineros galvenokārt tika pārvadātas tekstilrūpniecības iekārtas, putnkopības nozares un siltumnīcu aprīkojums.

Palielinājies arī naftas pārstrādes produktu, tostarp smērvielu pārvadājumu apjoms.

Savukārt, sadarbojoties ar partneri Krievijā – uzņēmumu "TransConteiner", "LDz Loģistika" spēj klientiem nodrošināt konteinerus Eiropā, kas līdz ar to samazina izdevumus, slēdzot līgumus par kravu pārkraušanu Rīgas ostā. Tas arī ļauj samazināt kravu piegādes termiņus.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI