DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Ziemassvētku kaujās iesākās brīva un neatkarīga Latvijas valsts

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Te, Tīreļpurvā un Ložmetējkalnā pirms simts gadiem sākās cīņa par Latviju. Ziemassvētku kaujās iesākās brīvā, neatkarīgā Latvijas valsts,” to uzrunā Ziemassvētku kauju simtgades atceres pasākumā 7. janvārī sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Aukstums, sniegs, un zem sniega – vēl neaizsalis purvs, nāvējošas lamatas. Tomēr jādodas uz priekšu, pretim ienaidnieku ugunīm, jo atpakaļceļa nav. Tik skarbi bija apstākļi janvārī pirms simts gadiem. Šodien, kad atzīmējam Ziemassvētku kauju simtgadi, laikapstākļi ir līdzīgi. Vai kaut kas ir mainījies? Jā, ir. Nav ienaidnieka ložu, bet ir brīva Latvija," teica Valsts prezidents.

Viņš uzsvēra, ka tolaik latviešu strēlnieku sirdīs drosmīgi lolotā cerība par savu zemi kļuva par pamatu Latvijas valsts izveidošanai. Tāpēc līdz ar Ziemassvētku kauju simtgadi mēs sākam svinēt Latvijas valsts neatkarības 100 gadus, sacīja Raimonds Vējonis.

Pēc Ziemassvētku kauju atceres pasākuma Valsts prezidents uzrunāja skautu un gaidu ziemas nometnes "Baltais vilks" dalībniekus, novērtējot jauniešu interesi un rūpes par vēstures pārmantošanu. Izprotot, kā kaujās pirms simts gadiem jutās jaunie latviešu strēlnieki, jaunieši stiprina ne tikai paši sevi, bet arī savu valsti, sacīja Valsts prezidents.

Valsts prezidenta kancelejas
Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI