DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

LNB ar ERAF atbalstu digitalizēs kultūras mantojumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB) sagatavot un iesniegt projektu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma izmantošanai, kas paredzēts kultūras mantojuma digitalizēšanai. Kopumā programmā no ERAF plānoti 11,9 miljoni eiro.

Programmas mērķis ir kultūras satura digitalizācija, tādējādi  nodrošinot tam publisku pieejamību. Projekts jāiesniedz CFLA līdz 2018.gada 28.decembrim.

Atbildīgās iestādes funkcijas šīs programmas ietvaros pilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), kura organizē valsts informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pārvaldību.

VARAM, pārraugot ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu īstenojamās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju programmas, sākotnēji veido sarakstu ar atbalstāmajiem projektiem un iekļauj tos informācijas un komunikācijas tehnoloģiju mērķarhitektūrā.

Arī LNB projekts ir apstiprināts ar Ministru kabineta rīkojumu, kurš paredz šo projektu iekļaut mērķarhitektūrā un kurā projekta izmaksas noteiktas 8 miljonu eiro apmērā.

Lai nodrošinātu plašāku Latvijas kultūras mantojuma pieejamību sabiedrībai digitālajā vidē un ilgtspējīgu tā saglabāšanu, LNB projekta gaitā īstenos kultūras mantojuma digitalizāciju, pilnveidos darbības procesus un attīstīs centralizētu atvērtu informācijas sistēmu platformu, pilnveidos esošas saskarnes un veidos jaunas.

Projekta īstenošanā kā sadarbības partnerus LNB var piesaistīt Kultūras informācijas sistēmu centru, Latvijas Nacionālo arhīvu un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju.

Kopējais šajā ES fondu programmā plānotais finansējums ir 14 000 000 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 11 900 000 eiro un valsts budžeta finansējums – 2 100 000.

ERAF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta – Darbības programmas - 2.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbību" 2.2.1.2. pasākuma "Kultūras mantojuma digitalizācija" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Daiga Reihmane,
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI