DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Stājas spēkā jauna alkoholisko dzērienu zuduma normu piemērošanas kārtība

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) informē, ka 2017.gada 1.janvārī mainās alkoholisko dzērienu zuduma normu piemērošanas kārtība. Jaunā kārtība attiecas uz komersantiem, kuri ražo, uzglabā un pārvieto alkoholiskos dzērienus atliktā akcīzes nodokļa maksāšanas režīmā.

Saskaņā ar 2016.gada 26.novembrī pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.753 "Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.662 "Akcīzes preču aprites kārtība"" mainīta alkoholisko dzērienu zuduma normu piemērošanas kārtība. 

Salīdzinot ar esošo zudumu normu piemērošanas kārtību:

  • tiek vienkāršota ražošanas procesā radušos zudumu normu noteikšana - ražošanas procesam tiek noteikta viena zuduma norma, kas ietver sevī pilnu ražošanas ciklu (ieskaitot apstrādi, pārstrādi, sajaukšanu, fasēšanu), nevis kā šobrīd, kad zuduma norma ir noteikta katram ražošanas posmam atsevišķi;
  • visām alkoholisko dzērienu grupām tiek piemērota vienota zuduma normu piemērošanas kārtība;
  • fasētiem alkoholiskiem dzērieniem piemērojamā zuduma norma samazināta no 0,2% uz 0,1%.

Paredzēto grozījumu mērķis ir maksimāli mazināt alkoholisko dzērienu nepamatotu norakstīšanu zudumos katrā to ražošanas posmā, lai nepieļautu iespējamu šādu alkoholisko dzērienu nonākšanu apritē, izvairoties no akcīzes nodokļa nomaksas.

Plašāka informācija par akcīzes nodokļa piemērošanu atrodama VID tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv / Nodokļi / Akcīzes nodoklis. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām iedzīvotājus zvanīt uz VID informatīvo tālruni 67120000, konsultēties jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī sūtīt savu jautājumu, izmantojot VID tīmekļa vietnes sadaļu "Uzdot jautājumu VID".

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI