DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ASV ir neaizstājama loma Baltijas un Eiropas drošībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“ASV senatoru vizīte ir lieliska iespēja ASV pusei pārliecināties par Latvijas nopietno attieksmi pret savām saistībām NATO un savu drošību. No Latvijas puses uzsvēru mūsu valsts apņemšanos pilnībā nodrošināt visas uzņemošās valsts saistības sabiedroto spēku klātbūtnei Latvijas teritorijā,” pēc tikšanās ar ASV senatoriem Džonu Makeinu, Lindsiju Greiemu un Eimiju Klobučāru trešdien teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Jau šobrīd Latvija ir būtiski palielinājusi valsts budžeta finansējumu aizsardzībai, un esam apņēmušies līdz 2018. gadam sasniegt aizsardzības budžetu divu procentu apmērā no IKP, norādīja Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis uzsvēra, ka liela uzmanība tikšanās laikā pievērsta kiberdrošības izaicinājumiem, ar kuriem arvien biežāk sastopas NATO dalībvalstis un kuru apkarošana ir viena no Alianses prioritātēm.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par iespēju Rīgas pilī uzņemt ASV senatorus, kuri jau ilgstoši ir zināmi ar savu stingro atbalstu Baltijas reģiona drošības stiprināšanai. "Jau agrāk esmu vairākkārt ticies ar senatoru Džonu Makeinu un vēlos viņam pateikties par atkārtoti pausto ASV nemainīgo uzticību NATO 5. panta saistībām," teica Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis uzsvēra, ka ASV senatoru vizīte notiek Baltijas valstīm nozīmīgā laikā un atgādināja NATO samita Varšavā pieņemto vēsturiski svarīgo lēmumu par sabiedroto klātbūtnes stiprināšanu Baltijas valstīs un Polijā.

Tāpat Raimonds Vējonis apliecināja, ka Latvija arī turpmāk veidos ciešu sadarbību gan ar jauno ASV administrāciju, gan ASV Kongresu.

Viņš arī atgādināja, ka ASV karavīru un militārās tehnikas klātbūtnei Baltijas valstīs ir ārkārtīgi svarīga simboliska un praktiska nozīme: "ASV ir un paliek mūsu stratēģiskais partneris drošības un aizsardzības jomā gan divpusējā, gan NATO sadarbībā."

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI