DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents aicina iedzīvotājus rotāt Ziemassvētku viedegli

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Lai demonstrētu digitalizācijas potenciālu ikvienā dzīves jomā un iedrošinātu Latvijas iedzīvotājus aktīvi apgūt tehnoloģiju un programmēšanas prasmes, Ministru kabinetā šodien, 16. decembrī, iedegta pirmā Latvijas Ziemassvētku viedegle. Tās algoritma programmēšanā piedalījās Ministru prezidents Māris Kučinskis kopā ar Latvijas Mobilā Telefona (LMT) prezidentu Juri Bindi.

M. Kučinskis norādīja, ka Latviju šodien droši var dēvēt par viedvalsti, jo informācijas tehnoloģiju jomā mēs būtiski apsteidzam lielu daļu ekonomiski attīstīto valstu. "Progresa tempi informācijas tehnoloģiju attīstības jomā ir tik pamatīgi, ka jau tagad mums vairs nepietiek ar īpašu izglītību ieguvušiem speciālistiem, un iemācīties darboties ar modernajām tehnoloģijām var katrs no mums. Kāpēc gan to nesākt darīt Ziemassvētkos, saprogrammējot svētku eglīti? Aicinu visus Latvijas iedzīvotājus likt tai iemirdzēties, rakstot sociālajos tīklos labas lietas," tā M. Kučinskis.

Ministru prezidenta un J. Bindes programmētā viedegle ar tehnoloģiju palīdzību mainīs svētku rotas krāsu, reaģējot uz pozitīviem ierakstiem sociālajos tīklos. Ikviens Latvijas iedzīvotājs svētku laikā Twitter un Facebook vidē var dalīties ar savu stāstu par mūsu valsts un cilvēku panākumiem vai labiem notikumiem. Twitter vidē, lietojot tēmturi #LatvijaVar vai #ManaLatvija, katrs ieraksts liks viedeglei iemirdzēties, un tās vizuālajām pārmaiņām varēs sekot līdzi interneta vidē. Tieši tāpat eglei iemirdzēties liks katrs "Patīk" ziņām par viedeglīti Ministru kabineta vai LMT Facebook kontā, pievienojot komentāru par saviem vai citu panākumiem komentāru sadaļā. 

"Patlaban pasaulē ir digitālās transformācijas laikmets, un tā ir Latvijas izrāviena iespēja. Latvijai ir visas priekšrocības kļūt par viedvalsti, kur cilvēki gudri izmanto tehnoloģijas. Mums ir gan kvalitatīva tehnoloģiju infrastruktūra, gan gudri cilvēki - tikai jāprot šos resursus izmantot, un te būtiskas ir plašas tehnoloģiju prasmes ikvienam iedzīvotājam. Viedegle ir simbols mūsu sasniegumiem, optimismam un nākotnes potenciālam," saka LMT prezidents Juris Binde.

Ministru kabineta viedegles vizuālās pārmaiņas līdz 2017. gada 1. janvārim būs skatāmas tiešraidē Ministru kabineta interneta vietnē www.mk.gov.lv un lietotnē LMT Straume, kā arī internetā: https://straume.lmt.lv/viedegle.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI