DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā apskatāma Rīgas Dabaszinību skolas Floristikas pulciņa izstāde

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājā ir apskatāma Rīgas Dabaszinību skolas Floristikas pulciņa un LU Botāniskā dārza floristu veidotā Ziemassvētku rotājumu izstāde. Ziemassvētku tirdziņa laikā izstāde apmeklētājiem pieejama bez maksas.

Floristikas pulciņš Bērnu un jauniešu vides izglītības centrā "Rīgas Dabaszinību skola" darbojas jau vairāk nekā 20 gadus. Dažāda vecuma bērni un jaunieši pulciņā mācās pazīt augus, augu daļas un to izmantošanas iespējas, apgūt amatnieciskās un mākslinieciskās prasmes. Audzēkņi regulāri piedalās izstādēs un ar labiem rezultātiem arī konkursos.

LU Botāniskais dārzs šogad piedāvāja Floristikas pulciņa audzēkņiem iespēju strādāt ar eksotisku materiālu, kas izaudzis LU Botāniskajā dārzā. Viņiem un arī LU Botāniskā dārza darbiniekiem tas bija īsts piedzīvojums pakļaut savai gribai asos araukāriju zarus un palmu mizu. Palmu šķiedra savukārt bija pakļāvīgāka ieceres īstenošanai.  Floristikas pulciņa audzēkņi, kā arī LU Botāniskā dārza floristes Kristīne Taupmane, Gunta Kokina un Krista Riekstiņa šos darbiņus veidoja ar prieku, vēlēdamās izstādes apmeklētājos izraisīt svētku sajūtu un iedvesmot arī viņus veidot pašiem savus Ziemassvētku rotājumus.

Izstāde būs apskatāma visu tirdziņa laiku no 16. līdz 18. decembrim bez maksas, kā arī līdz 6. janvārim pēc tirdziņa, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā.

Tirdziņā savu sarūpētos labumus piedāvās vietējie amatnieki, zemnieki, labdarības un vides organizācijas, kā arī Latvijas Universitātes Biznesa inkubatora dalībnieki ar saviem inovatīvajiem, jaunajiem produktiem. Bērniem būs pieejamas radošā darbnīca, kā arī izjādes ar poniju - sestdien un svētdien no plkst. 11.00 līdz 14.00. Botāniskais dārzs tirdziņa laikā saviem apmeklētājiem dāvina bezmaksas ieeju, kā arī ekskursijas pa Tropu palmu māju un  citus kultūras pasākumus, par kuriem vairāk var izlasīt Latvijas Universitātes Botāniskā dārza mājaslapā www.botanika.lu.lv.

Ziemassvētku tirdziņš darbosies:

  • 16. decembrī no plkst. 16.00 līdz plkst. 21.00.
  • 17. decembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 21.00.
  • 18. decembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Informācija par Ziemassvētku tirdziņu: wwww.botanika.lu.lv/zinas/t/43261/

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No 1. oktobra līdz 31. martam dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa Botāniskajā dārzā ārpus Ziemassvētku tirdziņa darba laika: skolēniem – 1 EUR, studentiem un pensionāriem – 1.5 EUR, pieaugušajiem – 2 EUR. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv/

Valters Kinna, LU Botāniskā dārza ekskursiju un citu izglītojošu aktivitāšu koordinators

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI