DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents Eiropadomē diskutēs par migrāciju, drošību un ekonomikas attīstību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai spriestu par Eiropas Savienībai aktuāliem jautājumiem, Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 15. decembrī, Briselē piedalīsies Eiropadomes sanāksmē.

Paredzēts, ka šā gada pēdējā Eiropadomes sanāksmē spriedīs par jautājumiem, kas skar migrāciju, drošību, ekonomisko un sociālo attīstību, kā arī ārējās attiecības.

Runājot par drošības jautājumiem, ES valstu un valdību vadītāji pievērsīs uzmanību ES Iekšējās drošības stratēģijas ieviešanai. Lai reaģētu uz teroristu draudiem, Eiropas Komisija 2015. gada 3. decembrī nāca klajā ar Priekšlikumu Terorisma apkarošanas direktīvai. Tās mērķis ir pastiprināt ES tiesisko regulējumu teroristu uzbrukumu novēršanai, nosakot kriminālatbildību par tādām darbībām kā terorisma apmācības saņemšana un ceļošana terorisma nolūkos, kā arī šādas ceļošanas organizēšana vai sekmēšana. Tāpat direktīva pastiprina arī terorismā cietušo tiesības, kā arī paredz stingrākus noteikumus par tādas informācijas apmaiņu starp dalībvalstīm, kas saistīta ar teroristu nodarījumiem un kas apkopota kriminālprocesos.

Tāpat Eiropadome diskutēs par ES sadarbības nostiprināšanu ārējās drošības un aizsardzības jomā, turpmāko darbu pie 14. novembra Ārlietu padomē pieņemto secinājumu par ES Globālās stratēģijas ieviešanu drošības un aizsardzības jomā īstenošanas, 2016. gada 8. jūlija ES - NATO augstāko amatpersonu deklarācijas ieviešanas, tāpat pieskarsies 30. novembra Eiropas Komisijas publicētajam Eiropas Aizsardzības rīcības plānam.

Runājot par ekonomiskās attīstības jautājumiem, sagaidāms, ka Eiropadome īsi pievērsīsies dažādu Vienotā tirgus stratēģiju un Enerģētikas savienības īstenošanai. Īpaša uzmanība tiks pievērsta Digitālā vienotā tirgus stratēģijas ieviešanai. Plašāka diskusija par šiem jautājumiem plānota 2017. gada marta Eiropadomē, kad tiks izvērtēts paveiktais visu Vienotā tirgus stratēģiju ieviešanā.

Eiropadome izvērtēs migrācijas politikas ieviešanas gaitu un sniegs vadlīnijas turpmākajam darbam. Sagaidāms, ka Eiropadome pievērsīsies ES – Turcijas vienošanās ieviešanai, partnerībai ar nelegālās migrācijas izcelsmes un tranzīta valstīm, Ārējam investīciju plānam, darbam pie Kopējās Eiropas patvēruma sistēmas reformas un citiem jautājumiem.

Savukārt, runājot par ārējām attiecībām, sagaidāms, ka lielākā uzmanība tiks pievērsta ES-Ukrainas līguma ratifikācijai Nīderlandē, kā arī situācijai Sīrijā.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI