DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents par pašaizliedzīgu darbu apbalvo robežsargus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Atzīmējot Valsts robežsardzes 25. gadadienu, Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien, 13. decembrī, pasniedza apbalvojumus 10 robežsardzes darbiniekiem.

Divi Valsts robežsardzes darbinieki saņēma Ministru kabineta Atzinības rakstus, bet astoņi – Ministru prezidenta Pateicības rakstus.

Uzrunājot robežsargus, Ministru prezidents norādīja, ka katra valsts ir tik stipra, cik stipras ir tās robežas. Viņš pateicās robežsargiem par pašaizliedzīgo darbu valsts drošības garantēšanai.

"Mainoties laikiem, ir mainījušās dažādas metodes un tehnoloģijas, ar kuru palīdzību robežas ir sargātas. Šobrīd arvien vairāk robežsardzes darbā tiek ieviestas jaunās tehnoloģijas, par kuru eksistenci daudzi pat nenojauš. Tomēr, neraugoties uz to, vienmēr ir bijuši un arī tagad ir vajadzīgi robežsargi – cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu rūpējas par valsts drošību, cilvēki, kuri parasti pirmie sastopas gan ar vieglas peļņas tīkotājiem, vedot kontrabandas preces, gan svešzemju patvēruma meklētājiem, kuri izliekas par sēņotājiem," sacīja M. Kučinskis.

Savukārt Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars pasniedza Ministru prezidentam simbolisku Latvijas robežstabiņu, uzsverot, ka tieši šajās dienās ir pabeigta Latvijas robežstabu izvietošana, aptverot visu valsts robežlīniju.

FOTO: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/albums/72157677785638365

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI