DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas un ASV karavīri mācībās ‘Rock Warrior” veiks rotas līmeņa kaujas šaušanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 3.līdz 12.decembrim Ādažu poligonā norisināsies Latvijas un ASV militārās mācības “Rock Warrior”, kuru laikā karavīri uzlabos lauka kaujas iemaņas, tai skaitā kaujas šaušanu.

Mācībās piedalīsies gan Latvijā izvietotā ASV 173.kājnieku brigādes rota, gan Lietuvā un Igaunijā operācijā "Atlantic Resolve" izvietotās rotas. Savukārt Sauszemes spēku kājnieku brigādes 1.mehanizētā kājnieku bataljona 2.kājnieku rotai šīs būs noslēdzošās mācības pirms uzsākt pildīt uzdevumus Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības kaujas grupas sastāvā 2017.gadā.

Uguns atbalstu mācību laikā nodrošinās mīnmetēji un haubices, kā arī prettanku ieroči "Carl Gustav" un "Javelin", gaisa atbalstu sniegs helikopteri "Black Hawk" un Francijas iznīcinātāji "Mirage". Mācībās atbalstu sniegs arī kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehnika.

Savukārt kauju apdzīvotā vietā karavīri trenēsies veikt Skrundas novada pašvaldības īpašuma "Mežaine" teritorijā.

ASV 173.brigādes karavīri ieradās Latvijā 12.septembrī ar desanta vingrinājumu "Bayonet Strike", lai rotācijas ietvaros pildītu dienesta pienākumus operācijā "Atlantic Resolve".

Iedzīvotāju  ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, tai skaitā arī diennakts tumšajā laikā, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Daina Ozoliņa
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI