DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā stāsies spēkā, kad būs skaidrība par jaunu regulējumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz tā beigu termiņu, kā arī termiņu, kad vairs nevarēs reģistrēt jaunus mikrouzņēmumus, stāsies spēkā tikai tad, kad tiks izstrādāts jauns mikrouzņēmumu nodokļa regulējums. Par to piektdien, 2. decembrī, panākta vienošanās, tiekoties Ministru prezidentam Mārim Kučinskim un ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem.

Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju uzdots līdz nākamā gada aprīlim izstrādāt alternatīvu regulējumu, kas tiks skatīts kontekstā ar kopējām izmaiņām nodokļu politikā. M. Kučinskis norādīja, ka netiek atceltas valdības ieceres veikt izmaiņas mikrouzņēmumu regulējumā.

Ministru prezidents uzsvēra, ka ir nepieciešams atdalīt reālos mikrouzņēmējus no dažādiem darboņiem, kuri savas kompānijas sadalījuši daudzos mikrouzņēmumos, tādējādi optimizējot maksājamos nodokļus.

Jau ziņots, ka Saeima pieņēmusi grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, nosakot, ka personai pieteikties mikrouzņēmumu nodokļu maksātāja statusa iegūšanai ir tiesības tikai līdz 2017. gada 30. jūnijam, savukārt sākot ar 2019. gada 1. Janvāri, mikrouzņēmumu nodokļa režīms tiek izbeigts.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI