DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

10.11.2016. preses konference: aktualitātes valsts kapitālsabiedrību pārvaldībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 10. novembrī plkst.9.15, Ministru kabineta preses konferenču telpā Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītājs Pēteris Vilks ziņos par aktualitātēm valsts kapitālsabiedrību pārvaldībā, dalīsies būtiskākajos secinājumos no 2015. gada pārskata par valsts kapitālsabiedrību darbību, un informēs par PKC kā valsts kapitālsabiedrību pārvaldības koordinācijas institūcijas paveikto.

P.Vilks: "Valsts kapitālsabiedrībām ir būtiska ietekme uz valsts attīstību, iedzīvotāju nodarbinātību un valsts budžeta ieņēmumiem, kapitālsabiedrību kopējai aktīvu bilancei sastādot 8,2 mljrd. eiro 2015. gadā un nodarbinot vairāk nekā 50 000 iedzīvotāju vidēji gadā, tādēļ jo īpaši svarīgi ir nodrošināt valsts ieguldītā kapitāla efektīvu izmantošanu, uzlabojot kapitāla atdeves rādītājus un veicinot kapitālsabiedrību vērtības pieaugumu."

P.Vilks preses konferences laikā iepazīstinās žurnālistus ar valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformas īstenošanas progresu, līdz šim paveikto un galvenajiem secinājumiem, publiskojot ikgadējo pārskatu par valsts kapitālsabiedrību darbības rezultātiem 2015. gadā un skaidrojot, kā vienota tiesiskā ietvara uzlabošana ir ietekmējusi un ilgtermiņā turpinās uzlabot valsts aktīvu pārvaldību un attiecībā uz tiem izvirzīto mērķu sasniegšanu.

PKC dalīsies pieredzē un novērojumos par būtiskākajiem valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformas soļiem, t.sk. padomju un valžu nominācijas procesu un progresu padomju veidošanā, sistēmiskas un ilgtspējīgas dividenžu politikas izveidi, kapitālsabiedrību darbības stratēģiju izstrādi, sadarbību ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD), kapitāla daļu turētājiem, normatīvā regulējuma izmaiņu ietekmi uz kapitālsabiedrību darbības rezultātiem u.c.

Preses konference notiks šo ceturtdien, 10. novembrī, plkst. 9.15 Ministru kabineta preses konferenču telpā, 3. stāvā. Aicinām žurnālistus pieteikt dalību preses konferencei. Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgas akreditācijas Ministru kabinetā, lūdzam sūtīt informāciju ar vārdu un uzvārdu, personas kodu un pārstāvēto mediju uz e-pastu: elina.kruzkopa@pkc.mk.gov.lv, kā arī sazinoties ar PKC konsultanti Elīnu Krūzkopu jautājumu gadījumā. Informējam, ka žurnālistiem, kuriem nav pastāvīgas akreditācijas caurlaides saņemšanai un iekļūšanai Ministru kabineta ēkā līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments – pase vai ID karte.

PKC ir publiskojis aktuālo gada pārskatu par valsts kapitālsabiedrībām un valstij piederošajām kapitāla daļām 2015. gadā, kas pieejams PKC mājaslapā, sadaļā Kapitālsabiedrību pārvaldība – Gada pārskati.

Kopš 2015. gada 1. jūnija PKC ir uzticēti valsts kapitālsabiedrību pārvaldības koordinējošās institūcijas uzdevumi, kas noteikti Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā. PKC darbība kapitālsabiedrību pārvaldības jomā ir galvenokārt vērsta uz labas korporatīvās pārvaldības ieviešanu Latvijas valsts īpašumā esošajos uzņēmumos, kā arī efektīvas un atbildīgas uzņēmējdarbības prakses īstenošanu atbilstoši OECD rekomendācijām.

Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI