DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares vadība tiksies ar Albānijas bruņoto spēku komandieri

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 31.oktobrī, Albānijas bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Jeronims Bazo Ādažu poligonā tiksies ar Albānijas bruņoto spēku karavīriem, kuri piedalās starptautiskajās militārajās mācībās “Sudraba bulta 2016.”

Savukārt otrdien, 1.novembrī, Albānijas bruņoto spēku komandieris tiksies arī ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Raimondu Graubi, lai pārrunātu Albānijas dalību Kanādas vadītajā daudznacionālā bataljona kaujas grupā un citas aktualitātes, kas saistītas ar drošības situāciju reģionā.

Jau ziņots, ka NATO aizsardzības ministru tikšanās laikā 26.oktobrī Albānija, Itālija, Polija un Slovēnija paziņoja par dalību Kanādas vadītajā daudznacionālajā bataljona lieluma kaujas grupā Latvijā.

Starptautiskās militārās mācības "Sudraba Bulta" norisinās no 17.oktobra līdz 31.oktobrim Ādažu poligonā un tam pieguļošajā apvidū. Mācībās piedalās vairāk nekā 3000 karavīru no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī Albānijas, ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Rumānijas un Vācijas.

Mācību mērķis ir pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar sabiedrotajiem un partnervalstīm, kā arī trenēt vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju.

kapteine Sandra Brāle
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI