DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: starptautiskās problēmas var pārvarēt tikai savstarpēji sadarbojoties

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Daudzas problēmas iespējams pārvarēt tikai savstarpēji sadarbojoties – ievērojot starptautisko attiecību noteikumus un konvencijas, cīnoties pret terorismu, rūpējoties par robežu aizsardzību un ekonomisko izaugsmi,” sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas konferences atklāšanā 28. oktobrī.

Valsts prezidents uzrunā konferences dalībniekiem uzsvēra, ka pasaulē, kurā saskaramies ar miera apdraudējumiem, Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīm ir jāturas pie pamatvērtībām, kuras ir aizsargājušas mūs daudzus gadu desmitus. Tie ir demokrātijas, indivīda brīvības un tiesiskuma principi, kas ir ES un NATO politikas pamatā.

Raimonds Vējonis akcentēja daudzos izaicinājumus, ar kuriem pēdējo gadu laikā saskaras pasaules valstis, tostarp migrācijas krīzi Eiropā, straujo terorisma draudu pieaugumu, kā arī konfliktus Sīrijā un Ukrainā. "Šie izaicinājumi liek atcerēties, ka mieru Eiropā vairāk nekā 70 gadus izdevies uzturēt, pateicoties starptautisko attiecību noteikumu un konvenciju ievērošanai. ES un NATO ir bijusi miera un stabilitātes pamats Eiropā," sacīja Raimonds Vējonis.

Tajā pašā laikā Valsts prezidents norādīja, ka ES valstis ilgo miera gadu laikā ir ieslīgušas pašapmierinātībā un pieradušas par karu domāt kā par "kaut ko citur notiekošu". "Mēs esam aizmirsuši, ka viens no iemesliem, kādēļ eiropieši apvienojās ciešākā sadarbībā, bija izvairīšanās no šausminošo 20. gadsimta konfliktu atkārtošanās," uzsvēra Valsts prezidents.

Uzrunas noslēgumā Valsts prezidents sacīja, ka nesenās Krievijas rīcības, uzsākot ievērojamu militāro spēju pastiprināšanu, izceļ spēcīgas NATO un labi funkcionējošas ES nozīmi. Tāpēc Eiropai ir jāstrādā ar pilnu atdevi un jāattīsta savas tehnoloģiskās spējas, lai tiktu galā ar mūsdienu militārajiem izaicinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI