DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM piedalīsies uzņēmējdarbības centra – bibliotēkas atklāšanā Alojas novadā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 2016. gada 28.oktobrī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks Dainis Locis Ungurpilī atklās Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centru – bibliotēku “Sala”*.

Ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārziņā esošo Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta atbalstu no videi draudzīgiem materiāliem ir uzbūvēta energoefektīva pasīvā ēka. Tās būvniecībā izmantotas atjaunojamo energoresursu un inovatīvas emisiju samazinošas tehnoloģijas. Sabiedriskā ēka tiks izmantota pašvaldības iestādes vajadzībām. Vienlaikus tā veicinās arī sabiedrības zināšanu pilnveidošanu un izpratni par klimata pārmaiņām.

Jaunā uzņēmējdarbības atbalsta centra – bibliotēkas platība ir 526,2 m2. Tajā ir izvietota moderna bibliotēka, semināru telpas, attālinātās darba vietas un plaša konferenču zāle.

Īstenotais rezultāts ir labs piemērs, kā pašvaldība domā par novada un reģiona attīstību, veicinot gan uzņēmējdarbības attīstību, gan izglītības veicināšanu.

Projektu, sadarbībā ar Voleras pašvaldību (Norvēģija), īstenoja Alojas novada pašvaldība. Norvēģija ir viena no videi draudzīgākajām pasaules valstīm, kurā plaši tiek izmantoti atjaunojamie energoresursi un liela uzmanība tiek pievērsta siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai un energoefektivitātei. Tāpēc Voleras pašvaldība būvniecības laikā sniedza konsultācijas energoefektivitātes jautājumos.

*Būvniecība notika Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014. gada perioda programmas "Nacionālā klimata politika" projektu iesniegumu atklāta konkursa "Ilgtspējīgu ēku, atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju un inovatīvu emisiju samazinošu tehnoloģiju attīstība" ietvaros. Projekta kopējās projekta izmaksas ir 1 325 707, 23 eiro, no tā Alojas novada domes finansējums – 661 097,18 eiro.

Sabiedrisko attiecību nodaļas
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI