DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM sadarbībā ar pašvaldībām sniedz atbalstu Ukrainai ATR reformas īstenošanā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 2016. gada 26. līdz 28.oktobrim Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām Daugavpilī un Ilūkstē organizē semināru Ukrainas Čerņigovas, Ļvovas un Odesas apgabala delegācijas pārstāvjiem. Seminārā plānots sniegt atbalstu Ukrainas pašvaldību pārvaldes administratīvās veiktspējas stiprināšanai un iepazīstināt ar Latvijas pieredzi administratīvi teritoriālās reformas (ATR) īstenošanā.

Seminārā piedalīsies vairāk kā 50 Latvijas un Ukrainas valsts un pašvaldību, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuru darbs saistīts ar pašvaldību darbības un reģionālās attīstības norisi.

Pasākuma laikā Latvijas pašvaldību nozaru eksperti Ukrainas pārstāvjiem sniegs tematiskas lekcijas par pašvaldību apvienošanās jautājumiem. Notiks diskusijas par  ATR īstenošanas ieguvumiem. Būs iespēja iepazīties un pārņemt labās prakses piemērus un uzklausīt Latvijas ekspertu padomus pašvaldību darba organizēšanā un pakalpojumu sniegšanā, teritorijas plānošanā un attīstības projektu izstrādē.

Tāpat semināra ietvaros dalībnieki apmeklēs pašvaldību infrastruktūras objektus un iepazīsies ar īstenotajiem uzņēmējdarbības attīstības projektiem Ilūkstes un Daugavpils novados.

Semināra aktivitātes tiek īstenotas projekta "Atbalsts Ukrainas apgabaliem administratīvi teritoriālās reformas īstenošanā un veicināšanā" ietvaros, ko finansē Ārlietu ministrija. Projekta mērķis ir atbalstīt un veicināt sekmīgu Ukrainas vietējo pašvaldību pārvaldes reformas norisi, sniedzot Latvijas ekspertu konsultācijas un rekomendācijas par pašvaldības pārvaldes un organizatoriskās struktūras veidošanās principiem t.sk., pašvaldības darba organizācija pēc apvienošanās un pakalpojumu sniegšana pašvaldībās.

Kristīne Kļaveniece
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI