DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Latvija pievienojas valstīm, kas atbalsta lielāku nodokļu caurredzamību starptautiskajā līmenī

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 21. oktobrī, Parīzē Latvija pievienojās to 49 Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) valstu lokam, kuras atbalsta lielāku nodokļu caurredzamību starptautiskajā līmenī.

Tas nozīmē, ka Latvija būs starp tām valstīm, kuras apņemas  automātiski veikt informācijas apmaiņu ar ikgadējiem pārskatiem par katru valsti (country-by-country-report), kas satur nodokļu nemaksāšanas riska identificēšanai vērtīgu informāciju, piemēram, informāciju par visām valstīm, kurās ir pārstāvēts attiecīgais daudznacionālais uzņēmums, ieņēmumu summu, peļņu (zaudējumiem) pirms ienākuma nodokļa nomaksas, samaksāto ienākuma nodokli, uzkrāto ienākuma nodokli un sadalījumu par valstīm, kā arī darbinieku skaitu sadalījumā pa valstīm.

Lielāka caurredzamība (apstāklis, ka nodokļu administrācijām būs pieejama informācija par daudznacionāla uzņēmuma darbību citās valstīs) arī atturēs daudznacionālus uzņēmumus no vēlmes mākslīgi novirzīt peļņu no valsts, kurā tika veikta saimnieciskā darbība un faktiski radīta vērtība, uz valsti, kur ir jāmaksā mazāki nodokļi.

Lai pievienotos šim valstu lokam, Latvija sarakstes ceļā parakstīja Deklarāciju par pievienošanos Daudzpusējo kompetento iestāžu vienošanās par automātisko informācijas apmaiņu par pārskatiem.

Šis informācijas apmaiņas instruments ir izstrādāts Rīcības plāna par nodokļu bāzes samazināšanas un peļņas novirzīšanas ierobežošanu ietvaros.

Starp Eiropas Savienības dalībvalstīm šo informācijas apmaiņu regulē Administratīvās sadarbības Direktīva.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI