DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece Latvijas vēstniekiem: mēs visi strādājam Latvijas valsts labā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Mēs visi strādājam Latvijas valsts labā. Mēs raugāmies vienā virzienā – Latvijas valsts un Latvijas cilvēku interešu aizstāvēšanas virzienā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem un Ārlietu ministrijā strādājošajiem vēstniekiem sakot paldies par viņu darbu.

Latvijas vēstnieki otrdien, 25.oktobrī, viesojās Saeimā. Tikšanās organizēta ikgadējās Latvijas vēstnieku sanāksmes ietvaros.

I.Mūrniece sacīja, ka šobrīd Saeimā rit intensīvs darba cēliens. "Parlaments ir sācis darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta, un arī ārpolitiski šis ir piesātināts laiks – aizvadītajā nedēļā Saeimā viesojās Igaunijas prezidente, savukārt šonedēļ atklāsim Baltijas Asamblejas 35.sesiju, kurā runāsim par starptautiskiem jautājumiem, tostarp drošību."

Tieši valsts drošība ir Latvijas prioritāte, tostarp nākamā gada budžetā. No mūsu kopīgā darba ir atkarīgs tas, kā tiks pildīti NATO Varšavas samita lēmumi attiecībā uz Baltijas valstu drošību, vēstniekiem teica Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pateicās vēstniekiem par ieguldīto darbu Latvijas ceļā uz iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). Tas gan vēl nenozīmē, ka izdarīts ir viss; mums ir jāturpina darbs pie biznesa vides uzlabošanas un investīciju piesaistīšanas, teica Saeimas priekšsēdētāja un aicināja vēstniekus turpināt popularizēt Latviju kā investīcijām pievilcīgu valsti.

Tāpat I.Mūrniece sacīja, ka Latvija augstu vērtē vēstnieku darbu ar latviešu diasporu. Ir būtiski atrast vienojošo diasporā un uzrunāt tautiešus, lai veidotu saikni un piederību Latvijai.

Saeimas priekšsēdētāja Latvijas parlamenta vārdā pateicās vēstniekiem par ieguldīto darbu ārvalstu vizīšu sagatavošanā. Šajā ziņā daudz ir atkarīgs no katra vēstnieka personības, uzņēmības un spējas veidot formālus un neformālus kontaktus. Mēs to redzam un par to šodien sakām paldies, uzsvēra I.Mūrniece.

Sarunā bija aicināti piedalīties arī Saeimas Prezidija locekļi, Saeimas nozaru komisiju vadītāji, Saeimas Ārlietu komisijas deputāti un Saeimas frakciju vadītāji.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157674303076421

Saeimas Preses dienests/p>

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI