DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Parakstīs vienošanos par Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra pievienošanos Eiropas radioastronomijas novērojumu tīklam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 26. oktobrī plkst. 11.15 Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Lielajā zālē tiks parakstīta vienošanās starp Ventspils Augstskolu un Eiropas radioastronomijas tīklu par Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūta “Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs” (VSRC) uzņemšanu Eiropas radioastronomijas novērojumu tīklā (EVN). Vienošanos parakstīs Ventspils Augstskolas rektora vietas izpildītājs Kārlis Krēsliņš un Eiropas radioastronomijas tīkla (EVN) valdes priekšsēdētājs Renē Vermulens. Aicinām mediju pārstāvjus uz preses konferenci, kuras laikā tiks parakstīta šī vienošanās, kas VSRC ļaus kļūt par pilntiesīgu EVN dalībnieci.

Preses konferences laikā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un JIV-ERIC vadības pārstāvis apmainīsies arī ar apliecinājuma vēstulēm par Latvijas uzņemšanu JIV-ERIC sastāvā. JIV- ERIC  jeb Eiropas Ļoti garas bāzes interferometrijas apvienotais institūts ir Eiropas pētniecības infrastruktūras konsorcijs, ko dibinājušas tā dalībvalstis. JIV- ERIC  iesniegs oficiālu vēstuli IZM ar ielūgumu piedalīties JIV-ERIC valdes sēdē, kurā plānots Latviju uzņemt JIV-ERIC sastāvā.

Noslēgumā tiks pārrunāts jautājums par jaunās paaudzes sensoru programmējamo antenu lauka radioteleskopa stacijas (LOFAR) būvniecību Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā Irbenē, kas ļaus Latvijā izveidot ILT (International LOFAR telescop) atbalsta tīklu un dos iespēju VSRC kļūt par starptautisko izcilības centru, piesaistot Kurzemei Baltijas jūras reģiona valstu talantus, sekmēs augstas kvalitātes speciālistu sagatavošanu un rezultēsies kosmosa un IKT tehnoloģiju pārnesē un komercializācijā.

Preses konferencē piedalīsies izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Ventspils Augstskolas rektora vietas izpildītājs Kārlis Krēsliņš un Eiropas radioastronomijas tīkla valdes priekšsēdētājs Renē Vermulens un JIV- ERIC direktors Huibs van Langevelde.

Preses konferencē būs iespēja uzklausīt arī IZM valsts sekretāres vietnieci, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktori Agritu Kiopu, Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra direktoru Valdi Avotiņu, JIV-ERIC Kosmosa zinātnes un inovāciju grupas vadītāju Leonīdu Gurvicu, Eiropas Ļoti garas bāzes interferometrijas institūta (JIVE) direktoru Huibu van Langeveldi, - JIV-ERIC valdes priekšsēdētāja vietnieku Saimonu Garingtonu un Nīderlandes Zinātņu padomes atbildīgo par JIV-ERIC Ronaldu Starku.

Agnese Jēkabsone, VeA speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos

Edīte Olupe, IZM Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nod.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI