DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

ES Austrumu partnerības un Balkānu valstu jaunie līderi Latvijā apgūs Eiropas tiesības un ekonomiku

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
26. septembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica atklāja Rīgas Juridiskās augstskolas Padziļinātās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā rudens semestri, kas ir jau piektais semestris programmas vēsturē.

Uzrunājot programmas dalībniekus, Z. Kalniņa-Lukaševica atzīmēja: "Veidojot un attīstot Padziļināto programmu, mērķis ir veicināt ciešākas saites starp mūsu partnervalstīm un Eiropas Savienību, kā arī atbalstīt saistītos reformu procesus. Tas tiek īstenots gan sniedzot akadēmiskās zināšanas Eiropas Savienības tiesībās un ekonomikā, gan izzinot Latvijas pieredzi un ekspertīzi Eiropas integrācijas jomā".

Tāpat parlamentārā sekretāre atzinīgi novērtēja Rīgas Juridiskās augstskolas darbu, regulāri izvērtējot un pilnveidojot programmu atbilstoši programmas dalībnieku un donoru vajadzībām.

Turpmākos trīs mēnešus Latvijā izglītosies 16 pilsoniskās sabiedrības un publiskās administrācijas pārstāvji no Eiropas Savienības Austrumu partnerības un Rietumbalkānu valstīm: Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ukrainas, Moldovas un Albānijas. Līdztekus teorētisko un praktisko zināšanu apguvei programmas dalībnieki apmeklēs arī dažādas Latvijas valsts institūcijas un piedalīsies mācību braucienā uz Briseli un Luksemburgu.

Starpdisciplināro programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā Latvija veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada, un to koordinē Rīgas Juridiskā augstskola. Piecu mācību semestru laikā mācības būs apguvuši 128 pārstāvji. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji varēs izmantotu savu valstu attīstības veicināšanai.

Finansējumu programma daļēji saņem no Latvijas valsts budžetā attīstības sadarbības politikai paredzētajiem līdzekļiem. Tāpat ieguldījumu programmas īstenošanā sniedz  Norvēģija, ASV,  Zviedrija, Luksemburga, Nīderlande un Šveice.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI