DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM vadībā darba grupa no Latvijas sniegs atbalstu Ukrainai ATR jautājumos

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 2016. gada. 26. līdz 30. septembrim vizītē uz Ukrainu dosies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Ekonomijas ministrijas, Smiltenes un Cēsu novada pašvaldību pārstāvju ekspertu grupa, īstenojot granta projektu „Atbalsts Ukrainas apgabaliem administratīvi teritoriālās reformas īstenošanā un veicināšanā”.* Latvijas ekspertu grupas darbu vadīs VARAM valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos Aivars Draudiņš.

Vienlaikus kopā ar ekspertu grupu vizītē uz Ukrainu dosies arī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas pārstāvji.

Latvijas delegācijai Kijevā plānotas tikšanās ar Ukrainas Parlamenta deputātiem - Valsts būvniecības, reģionālās politikas un vietējo pašvaldību komisiju un Parlamentārās Ukrainas - Latvijas sadarbības grupu, Ukrainas Reģionālās attīstības, būvniecības un mājokļu komunālo pakalpojumu ministriju, Ukrainas rajonu un apgabalu padomes asociāciju un Latvijas vēstniecības Ukrainā pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus par progresu Ukrainas valsts pārvaldes reformu jomās un turpmāko sadarbību.

Vizītes ietvaros Latvijas delegācija apmeklēs arī Čerņigovas un Ļvovas apgabalus, tiekoties ar apgabala valsts administrācijas, apgabala padomes, apgabala reformu biroja un pašvaldību pārstāvjiem, kā arī šo apgabalu Latvijas goda konsuliem. Apaļā galda diskusijās laikā tikšanās dalībnieki dalīsies pieredzē un pārrunās jautājumus par pašvaldību sistēmas attīstības iespējām Ukrainā un tās apgabalos, Latvijas delegācijas pārstāvji sniegs informāciju par Latvijas pieredzi pašvaldību attīstības jomā.

Kopš PSRS sabrukuma Ukrainā joprojām ir apmēram vienpadsmit tūkstoši ciema padomju un citu veidu vietējo pārvaldības formu, kuru darbība ir pilnveidojama, veicot teritoriālo kopienu apvienošanos un izveidojot attīstīties spējīgas vietējās pašvaldības.

*Aktivitātes tiek īstenotas projekta "Atbalsts Ukrainas apgabaliem administratīvi teritoriālās reformas īstenošanā un veicināšanā" ietvaros (2016. gada 25. jūlijs līgums Nr.26), ko finansē Ārlietu ministrija.

Laura Jansone
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI