DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Svētdien Krimuldas novadā izcēlās plašs ugunsgrēks

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 24.septembra plkst. 6.30 līdz 26.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 74 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu un 33 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī uz pirmdienu plkst. 23.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Krimuldas novada Lēdurgas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies malkas šķūnī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 400m2 platībā deg malkas šķūnis, divas vieglās automašīnas 6m2 un blakus esošās ēkas jumts 2m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās paglābt blakus esošo dzīvojamo māju un kūti. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Lēdurgas. Šorīt plkst. 4.00 ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā likvidācijas darbi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, elektrības vadi, siltumizolācija, divas vieglās automašīnas, dārza māja, šķūņa siena, pirts, saimniecības ēka, divas dzīvojamās mājas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Viens no platības ziņā lielākajiem ugunsgrēkiem bija izcēlies svētdien Aglonas novada Aglonas pagastā, kur 100m2 platībā dega vienstāvu dzīvojamā māja. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 18.27 un plkst. 23.03 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien neilgi pirms plkst. 15.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā apmēram 25 gadus vecam jaunietim, kurš slīka Ventas upē Ventspilī – ugunsdzēsēji glābēji vīrieti izcēla krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja trim nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – sestdien Aizputes novada Kalvenes pagastā no apmēram 3 metrus dziļas akas tika izcelts jenotsuns, bet svētdien Liepājā atbrīvots piecstāvu dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā iekritis putns un Riebiņu novada Riebiņu pagastā no apmēram 7 metrus dziļas akas izcelts kaķis.

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI