DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pasniedz valsts apbalvojumu ASV pulkvedim Džeimsam Endrjū Robertsam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis 23. septembrī Lansingā bijušajam ASV vēstniecības Latvijā aizsardzības sadarbības biroja virsniekam, pulkvedim Džeimsam Endrjū Robertsam pasniedza Viestura ordeni (III šķira) par būtisku ieguldījumu Latvijas aizsardzības un drošības stiprināšanā.

Pulkvedis Dž.E.Robertss savas darbības laikā Latvijā ir sniedzis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas aizsardzības struktūras attīstībā, atbalstījis un koordinējis vairākus sadarbības projektus, tai skaitā Baltijas valstu un ASV kopīgo militāro mācību organizēšanu Latvijā, Latvijai sniegtā atbalsta koordinēšanu Starptautiskās militārās izglītības un apmācības un ASV Ārvalstu militārā finansējuma programmu ietvaros.

Pulkvedim Džeimsam Endrjū Robertsam ir bijusi liela loma ASV Mičiganas Nacionālās gvardes un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku veiksmīgajā sadarbībā, kas ļāvusi sekmēt Latvijas bruņoto spēku kaujas spēju attīstību un sniegusi nozīmīgu starptautisku pieredzi Latvijas karavīriem.

Pulkveža apbalvošanas ceremonija notika, Valsts prezidentam viesojoties Mičiganas Nacionālās gvardes apvienoto spēku centrālajā štābā Lansingā un iepazīstoties ar Mičiganas Nacionālās gvardes Gaisa spēku bāzi.

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki kopš 1992. gada cieši sadarbojas ar Mičiganas Nacionālo gvardi, organizējot kopīgas militāras apmācības, kā arī īstenojot citus sadarbības projektus.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis no 18. līdz 25. septembrim uzturas darba vizītē ASV, kur piedalās ANO Ģenerālās asamblejas 71. sesijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI