DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Notiks diskusija “Eirozona kā kodols Eiropas Savienībai: Latvijas iespējas un ierobežojumi”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 26. septembrī, Attīstības finanšu institūcijas Altum telpās, Doma laukumā 4, notiks Finanšu ministrijas organizētā diskusija “Eirozona kā kodols Eiropas Savienībai: Latvijas iespējas un ierobežojumi”. Tajā kā eksperti piedalīsies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, savukārt diskusijas moderators būs A/S “Swedbank” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

Šī diskusija ir noslēgums Finanšu ministrijas rīkotajam diskusiju ciklam Rīgā un reģionos par to, kāda Eiropas Savienības (ES) ekonomiskā pārvaldība nepieciešama Latvijai, un ko maksā Latvijas politiskā un ekonomiskā konverģence ES.

Kopā ar sabiedrību, medijiem un ekspertiem tiks apspriests, kas Latvijai būtu jāņem vērā no ekonomiskā un politiskā viedokļa, lai noturētos pirmā ātruma Eiropā. Sevišķi ņemot vērā situācijas attīstību saistībā ar Apvienotās Karalistes dalību Eiropas Savienībā. Tāpat tiks  diskutēts par to, cik strauji mums jāveic strukturālas pārmaiņas, un cik strauji iespējams pietuvoties vidējam Eirozonas līmenim gan produktivitātē, gan IKP uz vienu iedzīvotāju. Kuri ir tie faktori, kas varētu izraisīt Latvijas attālināšanos no Eirozonas, un ko būšana ES kodolā nodrošinās Latvijai un tās iedzīvotājiem?

No plkst. 11:30 – 12:30 diskusijai būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Finanšu ministrijas mājaslapā: www.fm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI