DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2016
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts pārvaldes Atvērto durvju diena 30. septembrī visā Latvijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts pārvaldes iestādes aicina iepazīt to ikdienas darbu piektdien, 30. septembrī. Šajā dienā būs iespējams uzzināt, kāds ir ikdienas darbs vairāk nekā 100 iestādēs, to skaitā arī visās ministrijās un Valsts kancelejā.

Katra iestāde šajā dienā interesentiem piedāvā īpašu programmu. Ar plašo piedāvājumu var iepazīties vienuviet pasākuma tīmekļa vietnē www.atvertodurvjudiena.lv.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Linda Jākobsone: "30.septembrī aicinām ikvienu iepazīties gan ar ko katra iestāde nodarbojas, gan arī ar valsts pārvaldes darbiniekiem, uzzinot vairāk par viņu ikdienas darbu".

Ministru kabinetā interesentiem būs iespējams iepazīt Valsts kanceleju, nodrošinot Ministru kabineta un Ministru prezidenta darbu, uzzināt par nepieciešamajām kompetencēm darbam valsts pārvaldē, par to, kā ideja nonāk līdz lēmuma pieņemšanai, kā gatavo tiesību aktu projektus un kāpēc ir nepieciešami valodas redaktori.

Aizsardzības ministrijā šajā dienā stāstīs par to, kas ir Nacionālie bruņotie spēki, savukārt Ārlietu ministrijā ikviens varēs iepazīties ar Valsts protokola un diplomātisko etiķeti un radošā stāstu darbnīcā kopā ar Latvijas Institūtu izstrādāt interesantus vēstījumus par valsts tēlu.

Lai noskaidrotu, ar ko ikdienā nodarbojas Ekonomikas ministrija, Konkurences padome un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, būs iespējams piedalīties orientēšanās spēlē. Centrālajā statistikas pārvaldē kolēģi ir sagatavojuši lekcijas un seminārus par dažādām mācību un studiju procesā noderīgām tēmām. Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra aicina uz rīta branču – informatīvu rītu par biznesa iespējām, biznesa inkubatoriem un citiem atbalsta mehānismiem uzņēmējdarbības attīstībai.

Finanšu ministrija kopā ar tās padotības iestādēm – Centrālo finanšu līguma aģentūru un Valsts kasi – stāstīs par nozares ikdienu un dos iespēju viktorīnā noskaidrot savu erudīciju.

Savas durvis apmeklētājiem visā Latvijā vērs arī Valsts ieņēmumu dienests, aicinot apmeklēt Nodokļu pārvaldes klientu apkalpošanas centrus, Muitas kontroles punktus, kur varēs apskatīt tajos esošos darbam nepieciešamos tehniskos līdzekļus un iepazīties ar kinologu darbu.

Lielu interesi ik gadus rada iekšlietu sistēmas iestāžu piedāvājums. Valsts robežsardzes reģionālajās pārvaldēs būs iespējams aplūkot bruņojumu, robežsardzes gaisa kuģus, kā arī noskatīties dienesta suņu sagatavotos priekšnesumus. Atvērto durvju dienā šogad piedalās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, savās reģionālajās nodaļās aicinot apskatīt ugunsdzēsēju rīcībā esošo tehniku un aprīkojumu. Iekšlietu ministrija šajā dienā plašāk aicinās pievērsties cilvēku tirdzniecības tematikai un stāstīs par patvēruma meklētāju uzņemšanu. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būs apaļā galda diskusija ar jomas ekspertiem par migrācijas, naturalizācijas un citām tēmām. 

Izglītības un zinātnes ministrija olimpisko spēļu gadā piedāvā tikties ar olimpiešiem, Latvijas Sporta muzejā apskatīt Rio olimpiskajām spēlēm veltītu izstādi un profesionāla trenera vadībā pārbaudīt savu veiklību kāpšanā pa alpīnistu sienu.

Kultūras ministrija Atvērto durvju dienā aicina uz sarunu par bērnu un jauniešu vērtībām mūsdienu sabiedrībā, kā arī iesaistīties projekta "Latvijas skolas soma" tapšanā.

Labklājības ministrijā būs lekcija par to, kā veidojas pensija. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras visā Latvijā stāstīs par saviem piedāvātajiem pakalpojumiem. Sociālās integrācijas valsts aģentūrā varēs iepazīties ar profesiju daudzveidību rehabilitācijā.

Satiksmes ministrija vienkopus pulcē vairākas iestādes - VAS "Latvijas Pasts", VAS "Latvijas Jūras administrācija", VAS "Latvijas Dzelzceļš", VAS Starptautiskā lidosta "Rīga", VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", VAS "Latvijas Valsts ceļi", stāstot un demonstrējot viņu darbu. Tiem, kuriem interesē televīzijas apraide, jādodas uz Zaķusalas TV torni, kur interesenti aicināti uz izzinošu ekskursiju nozīmīgākajā elektronisko sakaru infrastruktūras objektā - Zaķusalas TV tornī.

Tieslietu ministrija kopā ar citu iestāžu kolēģiem organizē orientēšanās spēli "Temīdas skrējiens", lai tādā veidā iepazītu ministrijas, Tiesu administrācijas, Datu valsts inspekcijas, Uzņēmumu reģistra un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbu.  Valsts probācijas dienests durvis vērs ne tikai Rīgā, bet arī savās reģionālajās nodaļās, kur rādīs filmu "Nekad nepadodies dēls", kas stāsta par to, kā bijušie likumpārkāpēji cenšas sākt jaunu dzīvi likuma pareizajā pusē.

"Ātrās palīdzības" dienestos visā Latvijā būs iespēja iepazīt mediķu darbu, glābjot cilvēku dzīvību un veselību. Nacionālais veselības dienests informēs par iespējām saņemt pakalpojumus ģimenes ārsta praksēs un pēc ģimenes ārstu prakšu darba laika, Slimību profilakses un kontroles centrs stāstīs par savu darbu, organizējot sabiedrības informēšanas kampaņas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kopā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru informēs par drošību internetā, par vietnē www.latvija.lv piedāvātajām iespējām un iespējām elektroniski pieteikties studijām.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina, izspēlējot spēles, iepazīt īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, uzzināt par mazpazīstamās vaboles - Lapkoka praulgrauža - dzīves ciklu, kā arī iepazīt Slīteres Nacionālo parku.

Ja viesosieties Zemkopības ministrijā, varēsiet piedalīties interaktīvā animācijā "Cik ātri aug mežs?", Pārtikas veterinārais dienests aicinās uz sarunu par uztura bagātinātājiem un sportistiem paredzēto pārtiku. Valsts augu aizsardzības dienests piedāvās iespēju Nacionālajā sēklu kontroles laboratorijā iejusties "pelnrušķītes" tēlā, sverot, mērot, salīdzinot un atpazīstot dažādās augu sēklas.

Atvērto durvju dienā 30. septembrī iesaistās arī Valsts kontrole, kas stāstīs par revidentu darba niansēm, Finanšu un kapitāla tirgus komisija, kas stāstīs par finanšu pratību un Fiskālās disciplīnas padome, kas piedāvā strādāt kopā ar iestādes darbiniekiem.

Pieteikties ekskursijām un iestāžu apmeklētājam var tīmekļa vietnē www.atvertodurvjudiena.lv.

Zaiga Barvida
Komunikācijas departamenta konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI