DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Iepazīsti cilvēku eksaktā veidā!

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tu vari kļūt par supervaroni, burvi vai slepeno aģentu, bet vari arī izvēlēties ar eksaktām zinātnēm saistītu jomu un pētīt pasauli, lietu būtību un cilvēkus. 17. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1, Rīgā, notiks LU jauno dabaszinātnieku un matemātiķu skolu svētki “Es – cilvēks zinātnē!”, kuros skolēni aicināti iesaistīties interesantās eksaktās aktivitātēs un pievienoties kādai jaunajai skolai.

Pasākumā būs iespēja iepazīties ar LU Jauno biologu skolu (9. – 12. klasei), Jauno fiziķu skolu (10. – 12. klasei), Jauno ģeogrāfu skolu (6. – 12. klasei), Jauno ķīmiķu skolu (8. – 12. klasei), Mazo matemātikas universitāti (10. – 12. klasei).

Esi gatavs izglābt pasauli? Mazās matemātikas universitātes darbnīcā grafi tev palīdzēs atrast slepeno istabu templī, kā arī atrisināt citus noslēpumus un pat uzbūvēt kvantu datoru!

Vēlies noteikt sava fiziskā stāvokļa parametrus un ķermeņa uzbūvi? Jauno biologu skolas nodarbībā varēsi darīt ne tikai to, bet arī iepazīt cilvēka audus, to funkciju un atrašanās vietu.

Vai tici, ka fizikai un matemātikai ir vieta sportā? Jauno fiziķu skolas darbnīcā sapratīsi, kā fizika palīdz sasniegt olimpiskus panākumus, noskaidrosi, vai ar nesarežģītu fiziku iespējams izdomāt, kāda ir vislabākā stratēģija, laužoties ar rokām.

Tev interesē pēdu fosilijas – dzīvo organismu atstātās pēdas senajos iežos, kas liecina par tā laika apstākļiem? Gribi uzzināt, kā iegūt 3D attēlu stereoskopā, datorā un mērot? Jauno ģeogrāfu skolas darbnīcā varēsi ne tikai apslāpēt ziņkāri, bet arī veikt vides kvalitātes kontroli, izmantojot "elektronisko degunu".

Gribi izvairīties no bīstamām situācijām? Jauno ķīmiķu skolas nodarbībā tu būsi "savas mājas" viesis un noskaidrosi, kādas situācijas var rasties, izmantojot sadzīves ķīmijas līdzekļus, lakas, krāsas un citas ķīmiskas vielas un materiālus.

Piesakies līdz 13. septembra plkst. 24.00 http://ej.uz/skolu_svetki ! Aicinām reģistrēties laicīgi!

Seko aktuālākajai informācijai https://twitter.com/LU_SIIC !

Pasākumu organizē LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs sadarbībā ar Jauno biologu skolu, Jauno fiziķu skolu, Jauno ģeogrāfu skolu, Jauno ķīmiķu skolu, Mazo matemātikas universitāti.

Ieva Namsone, Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI