DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2016
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jaunajā mācību gadā Rīgā brīvpusdienas būs arī 5. – 9. klašu skolēniem; šogad izglītības ēku remontdarbos ieguldīti 27 miljoni eiro

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas izglītības iestādes ir gatavas uzsākt jauno mācību gadu. To trešdien, 31. augustā, preses konferencē uzsvēra Rīgas pašvaldības vadība.

"Galvenais izaicinājums no 1. septembra būs brīvpusdienu nodrošināšana visiem 5. – 9. klašu skolēniem. Tas būs liela mēroga projekts, kas tiks īstenots, lai veselīgu ēdienu varētu saņemt aptuveni 30 000 skolēnu. Tas nozīmē, ka jāveic daudz organizatorisku pasākumu, un tāpēc, iespējams, ka septembra sākumā var rasties kādas tehniska rakstura problēmas, tāpēc aicinu visus izturēties ar sapratni un vienlaikus lūdzu skolēnus un vecākus ziņot Rīgas domei, ja rodas kādas problēmas, lai varam tās operatīvi atrisināt. Domāju, kas bezmaksas ēdināšana būs liels atbalsts ģimenēm ar bērniem," sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzsvēra: "Kopš 2009. gada Rīgas pašvaldība skolu un bērnudārzu remontdarbos ir ieguldījusi vairāk nekā 200 miljonu eiro. Šogad lielāki vai mazāki remontdarbi ir veikti aptuveni pusē izglītības iestāžu – 70 bērnudārzos un 70 skolās, un kopumā tam esam izlietojuši 27 miljonus eiro."

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane atzina: "Septembra pirmā puse nebūs vienkārša, jo, ņemot vērā valstī īstenoto pedagogu algu reformu, būs jāveic skolotāju tarifikācija. Aicinu skolu direktorus šo procesu īstenot iespējami taisnīgi, lai mums nebūtu bēdīgu pedagogu seju un, lai no tā neciestu un netiktu diskriminēti bērni. Un vēl aicinu visus šogad strādāt tā, lai Rīga kā Latvijas valsts galvaspilsēta būtu vadošā gan izglītības kvalitātes, gan audzināšanas darba jomā."

Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis aicināja skolēnus aktīvi iesaistīties arī interešu izglītībā. Viņš uzsvēra, ka 3. septembrī Vērmanes dārzā notiks ikgadējais pasākums "Nāc un piedalies!", kurā varēs uzzināt visu par interešu izglītības piedāvājumu galvaspilsētā, kā arī ir sagatavots katalogs (tas ir pieejams arī elektroniskā veidā (http://www.iksd.riga.lv/upload_file/Izglitiba_pievienotie/0_2016/08_2016/Katalogs_2016_web_kliks.uz.satura.pdf), kurā apkopota detalizēta informācija, lai ikviens varētu atrast savu vaļasprieku un lietderīgi pavadītu brīvo laiku.

Pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta Oļega Burova teiktā, visas izglītības iestādes ir gatavas uzņemt izglītojamos, jo remontdarbi telpās ir pilnīgi pabeigti, vēl turpināsies atsevišķu ēku fasāžu atjaunošana  un teritoriju labiekārtošana, kas aizkavējusies lietainās vasaras dēļ, bet šie darbi netraucēs mācību procesu.

Lielākie ēku renovācijas darbi veikti Rīgas Austrumu vidusskolā (Viļānu iela 13), kur kopējie ieguldījumi ir aptuveni trīs miljoni eiro, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā (Bruņinieku 24a), kur izlietoti 1,65 miljoni eiro. Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas ēkā (Kr. Barona ielā 116) un Friča Brīvzemnieka pamatskolā (Zeļļu ielā 4) remontētas telpas un atjaunotas vēsturiskās fasādes.

Lielākie objekti teritorijas labiekārtošanā, izbūvējot sporta un rotaļu laukumus, ir pie Rīgas 84.vidusskolas (Lielvārdes ielā 141), kur darbi vēl turpināsies, Rīgas Juglas vidusskolā (Kvēles ielā 64) un Rīgas 22.vidusskolā (Bruņinieku ielā 10). Šie objekti sekmēs ne tikai attiecīgās skolas audzēkņu sporta izglītības kvalitāti un sacensību norisi, bet arī pozitīvi ietekmēs apkaimes iedzīvotāju sportošanas iespējas un paradumus.

Energoefektivitātes pasākumi veikti 20 objektos, ieguldot 4,5 miljonus eiro,  renovētas 9 virtuves (1,5 milj. eiro), 4 sporta zāles (0,8 milj. eiro), 14 objektos izbūvētas ugunsaizsardzības sistēmas (0,4 milj. eiro), uzstādīti 24 rotaļlaukumi (1,5 milj. eiro), 16 izglītības iestāžu teritorijās renovēti celiņi (0,8 milj. eiro) un 11 iestādēs izbūvēti žogi (0,6 milj. eiro), 7 bērnudārzos uzceltas jaunas nojumes (0,45 milj. eiro) un 30 dārziņos atjaunotas grupu vai trepju telpas (0,7 milj. eiro).

Jaunajā mācību gadā Rīgas pašvaldībā darbosies 115 vispārējās izglītības iestādes, 150 bērnudārzi, 11 bērnu un jaunatnes sporta skolas, 13 bērnu un jauniešu interešu centri, 9 bērnu mākslas un mūzikas skolas.

Dzintra Āboliņa, RD Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI