DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Strenču novadā nodeg traktors un labība

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.augusta plkst. 6.30 līdz 26.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 37 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, apgaismes stabs, vieglā automašīna, celtniecības vagons, kombains un labība, šķūnis, dārza māja un neapsaimniekota ēka. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Strenču novada Plāņu pagastā, kur uz lauka dega kombains 10m2 platībā un labība 100m2 platībā. Izsaukums uz  notikuma vietu tika saņemts plkst. 17.00 un plkst. 18.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Neilgi pēc plkst. 17.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā nelaimē nokļuvušam bērnam, kuram Tirgus laukumā Dobelē bija iesprūdusi kāja strūklakas metāla konstrukcijās – glābēji atbrīvoja bērna kāju pārzāģējot un ar hidrauliskajiem instrumentiem paplešot metāla konstrukcijas.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Balvos atbrīvoja apmēram 12 metru augstumā kokā sapinušos putnu, bet Preiļos atbrīvoja žogā iesprūdušu ezi.

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI