DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Latvija un Gruzija vienojas par ciešāku sadarbību probācijas un penitenciārajā jomā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 25.augustā, pēc tieslietu ministra ielūguma divu dienu vizītē Latvijā ieradies Gruzijas Korekcijas lietu ministrs Kaha Kahišvili, lai vienotos par ciešāku sadarbību un plašāku pieredzes apmaiņu abu valstu probācijas un penitenciārās sistēmas pilnveidošanā.

Tikšanās laikā ar Dzintaru Rasnaču Gruzijas Korekcijas lietu ministrs pateicās par ielūgumu un iespēju iepazīties ar Latvijas paveikto kriminālsodu izpildes sistēmas organizācijā un attīstībā. Gruzijas ministrs izteica pateicību arī par Latvijas atbalstu Gruzijai ceļā uz Eiropas Savienību, tostarp atbalstu vīzu liberalizācijas plāna ieviešanai. Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs atzinīgi novērtēja Gruzijas sasniegto reformu īstenošanā, īpaši penitenciārās sistēmas jautājumos, uzsverot, ka ir svarīgi turpināt iesāktās reformas un apliecināt atbilstību ES standartiem.

Sarunas laikā abi ministri uzsvēra veiksmīgo līdzšinējo sadarbību un nepieciešamību turpināt plašāku labās prakses apmaiņu, lai abās valstīs ieviestu augstākus standartus penitenciārajā sistēmā, tostarp apmainoties ar pieredzi darbinieku profesionālās apmācības programmu īstenošanā un organizējot ekspertu vizītes.

Vizītes ietvaros Gruzijas delegācijai plānots apmeklēt Valsts probācijas dienestu un Ieslodzījuma vietu pārvaldi, kā arī Olaines cietumu.

Gruzijas delegācijas sastāvā Latviju apmeklē arī Gruzijas Nacionālās probācijas aģentūras vadītājs Giorgijs Arsošvili (Giorgi Arsoshvili) un divi Korekcijas lietu ministrijas pārstāvji – Penitenciārā departamenta direktors Zviads Mihanašvili (Zviad Mikhanashvili) un Starptautisko attiecību departamenta direktors Giorgijs Paniašvili (Giorgi Paniashvili).

Andris Vitenburgs
Tieslietu ministra preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI