DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pārrunā aktuālos medicīnas izglītības jautājumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 25.augustā, veselības ministre Anda Čakša tikās ar Latvijas Medicīnas studentu asociāciju, lai pārrunātu aktuālos medicīnas izglītības jautājumus.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par medicīnas studiju pilnveides procesu gan pamatstudiju, gan rezidentūras laikā. Ņemot vērā, ka pamatstudijas topošajiem ārstiem nodrošina gan Rīgas Stradiņa universitāte, gan Latvijas universitāte, pēc kā abu augstskolu absolventi ir tiesīgi kandidēt uz valsts apmaksātu rezidentūru, tika apspriesta vienota eksāmena ieviešanas iespēja, kā arī vienotas uzņemšanas komisijas darbības nodrošināšana, stājoties rezidentūrā.

Tāpat tika apspriests arī jautājums par rezidentūras organizāciju un jauno ārstu motivēšanu strādāt ne tikai Rīgā, bet arī reģionos. Veselības ministre Anda Čakša uzsvēra, ka šogad valsts apmaksātais rezidentūras vietu skaits ir palielināts par 30 vietām un arī nākamgad ir plānots palielināt rezidentūras vietu skaitu. Vienlaikus ministre uzsvēra, ka Veselības ministrijas uzdevums ir raudzīties uz ārstu pieejamību visā Latvijā, līdz ar to noteikti nosacījumi jaunajiem ārstiem pēc valsts apmaksātas rezidentūras pabeigšanas saglabāsies.

Pārrunājot medicīnas izglītības kvalitātes jautājumus asociācijas pārstāvji rosināja izvērtēt iespējas iesaistīt ārstniecības programmas studentus pēc 3.kursa pārbaudījumu nokārtošanas ārstniecības iestāžu darbā. Tas atvieglotu gan ārstniecības iestāžu darbību, gan arī ļautu studentiem iegūt praktiskās zināšanas pacientu aprūpē. Veselības ministre apliecināja, ka jāvērtē forma, kādā studentus varētu iesaistīt, bet kopumā atzina, ka šāda iespēja ir tikusi diskutēta speciālistu vidū.

VM Komunikācijas nodaļas vadītājs
Oskars Šneiders

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI