DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Sabiedriskā labuma komisija atbalsta sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu septiņām organizācijām

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 28.jūlijā notika Sabiedriskā labuma komisijas sēde, kurā komisija saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 6.panta otro daļu nolēma ieteikt Valsts ieņēmumu dienestam (turpmāk – VID) pieņemt lēmumu piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas (turpmāk – SLO) statusu septiņām nevalstiskajām organizācijām (turpmāk – NVO).

Ieteikts piešķirt SLO statusu šādām NVO:

  • nodibinājums "ROZĀ VILCIENA LABDARĪBAS FONDS", Rīga (jomā: labdarība);
  • biedrība "BENEFICE", Ozolnieku nov., Ozolnieku pag., Ozolnieki (jomā: labdarība);
  • biedrība "Zemgales sporta atbalsta centrs", Ozolnieku nov., Ozolnieku pag., Ozolnieki (jomā: sporta atbalstīšana);
  • biedrība "Labdarības biedrība "Nāc gaismā"", Siguldas nov., Sigulda (jomās: labdarība; trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu sociālās labklājības celšana);
  • biedrība "Sporta klubs Talsi", Talsu nov., Laidzes pag., Zvirgzdi (jomā: sporta atbalstīšana);
  • biedrība "BUTA International", Burtnieku nov., Valmieras pag., Pilāti (jomā: labdarība);
  • biedrība "Biedrība bērnu, jauniešu un pieaugušo kultūras un sporta aktivitātēm "ROKA"", Ķeguma nov., Ķegums (jomā: kultūras veicināšana).

Atgādinām, ka tā biedrība, nodibinājums vai reliģiskā organizācija, kas vēlas iegūt SLO statusu, iesniedz VID iesniegumu par SLO statusa piešķiršanu, iesniegumā norādot sev vēlamo veidu, kādā VID paziņos lēmumu par SLO statusa piešķiršanu (VID lēmumu par SLO statusa piešķiršanu paziņo, to nosūtot pa pastu vai informāciju par SLO statusa piešķiršanu publicējot VID mājaslapā www.vid.gov.lv). Iesniegumam ir jāpievieno attiecīgās biedrības, nodibinājuma vai reliģiskās organizācijas iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības plāns.

Pamatojoties uz piešķirto SLO statusu, NVO var piesaistīt ziedotājus:

  • juridiskās personas, kuras ir tiesīgas izmantot likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" noteiktās nodokļu atlaides - rezidentiem un pastāvīgajām pārstāvniecībām nodokli var samazināt par 85 % no summām, kas ziedotas, taču kopējā nodokļa atlaide nedrīkst pārsniegt 20 % no nodokļa kopējās summas;
  • fiziskās personas, kuras ir tiesīgas izmantot likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" noteiktās nodokļu atlaides – fiziskas personas apliekamā ienākuma samazinājums par ziedotajām summām nevar pārsniegt 20% no gūtā apliekamā ienākuma.

Plašāka informācija par sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu pieejama VID mājaslapā sadaļā Noderīgi > Sabiedriskā labuma statuss.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām iedzīvotājus zvanīt uz VID Nodokļu un muitas informatīvo tālruni 67120000, konsultēties ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī sūtīt savu jautājumu, izmantojot VID mājaslapas sadaļu "Uzdot jautājumu VID".

VID Sabiedrisko attiecību daļa

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI