DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakardien ugunsgrēkos cieta divi cilvēki

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.jūlija plkst. 6.30 līdz 27.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 10.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Koku ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī 0,1m2 platībā piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēkā cieta apmēram 88 gadus veca sieviete, kur bija saindējusies ar degšanas produktiem un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Plkst. 13.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ciblas novada Ciblas pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 60m2 platībā un šķūnis 30m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 78 gadus vecs vīrietis, kurš bija guvis apdegumus un tika hospitalizēts. Plkst. 18.46 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, labības rugāji, elektrības vadi, elektromotors, trīs vieglās automašīnas, dārza māja, pirts, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Dambja ielā Jelgavā, kur 110m2 platībā dega šķūnis. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts 3.40 un plkst. 5.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Carnikavas novadā un Rīgā no kokiem nocēla kaķus, kuri saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā, bet kādā dzīvojamās mājā Rīgā atbrīvoja zem vannas istabas griestiem iesprūdušu putnu, kuru nogādāja veterinārajā klīnikā.

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI