DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

VARAM valsts sekretāra vietnieks e-pārvaldes jautājumos E.Beļskis piedalīsies “Kurzemes Democentrs” jaunbūves atklāšanā Ventspilī

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 2016. gada 27. jūlijā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks e-pārvaldes jautājumos Edmunds Beļskis piedalīsies Zinātnes un tehnoloģiju muzeja “Kurzemes Democentrs” ēkas jaunbūves atklāšanā Ventspilī. Lai pārrunātu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) aktualitātes un sadarbības iespējas, darba vizītes laikā E.Beļskis apmeklēs arī Ventspils Digitālo centru.

Interaktīvajā centrā – zinātnes un tehnoloģiju muzejā "Kurzemes Democentrs" apmeklētājus informē par Kurzemē ražotiem tehnoloģiju produktiem. Bērnu un jauniešu intereses par tehnoloģijām veicināšanai tajā tiek veidotas interaktīvas ekspozīcijas un organizētas radošās darbnīcas.

Lai paplašinātu "Kurzemes Democentrs" darbību, tika veikta zema energopatēriņa  ēkas būvniecība*, kā arī veidota jauna interaktīva ekspozīcija Latvijas skolēniem un pedagogiem par klimata pārmaiņām**.

E.Beļskis atzīmē: "Šobrīd visā pasaulē aktuāla ir zema energopatēriņa ēku būvniecība. Tāpēc šī ēkas jaunbūve Latvijā būs kā piemērs sabiedrībai par atjaunojamo energoresursu izmantošanu un zema oglekļa dioksīda risinājumiem ilgtspējīgām ēkām. Tāpat arī jaunā interaktīvā ekspozīcija par klimata pārmaiņām, to novēršanu un pielāgošanos pārmaiņām aicinās jauniešu izvēlēties studēt inženierzinātnes vai dabas zinātnes."

Apmeklējot Ventspils Digitālo centru, tiks pārrunāta līdzšinējā sadarbība un nākotnes ieceres publisko pakalpojumu sistēmas pilnveides un IKT risinājumu attīstītības jomās. Īpaši tiks uzsvērta pašvaldību loma publisko pakalpojumu nodrošināšanā iedzīvotājiem un koplietošanas IKT risinājumu attīstībā.

* Būvniecība notika Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda programmas "Nacionālā klimata politika" projektu iesniegumu atklāts konkurss "Ilgtspējīgu ēku, atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju un inovatīvu emisiju samazinošu tehnoloģiju attīstība" ietvaros.

** Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada perioda programmas "Nacionālā klimata politika" neliela apjoma grantu shēmas atklāta konkursa "Kapacitātes celšana pētījumiem un pasākumiem sabiedrības zināšanu uzlabošanai par klimata pārmaiņām un to radītajām sekām" projekts Nr. 2/EEZLV02/14/GS/056 "Zaļā misija: Klimats" ietvaros.

Laura Jansone
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI