DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Gulbenē notiks šī gada pirmais “Tehniskās apskates nakts” pasākums

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 29. jūlijā Gulbenes Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļā, Parka ielā 2 no plkst. 19:00 līdz 02:00 notiks šī gada pirmais „Tehniskās apskates nakts” pasākums. Tā devīze – „Mēs par drošu auto!”.

Līdzīgi pasākumi šogad notiks Talsu (13. augustā), Daugavpils (20. augustā) un Rīgas (27. augustā) CSDD nodaļās. Tehniskās apskates nakts pasākuma nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvības.

Pasākuma laikā Gulbenes tehniskās apskates stacijā bez maksas būs pieejama vieglo automobiļu tehniskā stāvokļa diagnostika. Atkarībā no diagnostikas rezultātiem būs iespējams saņemt CSDD pakalpojumu par tehnisko apskati, veicot nepieciešamos maksājumus kasē.

Svarīgi

Šā gada jaunums - Gulbenes, Talsu un Daugavpils CSDD nodaļās bezmaksas auto diagnostiku var veikt tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Šādā veidā mēs gribam rūpēties par mūsu klientiem - samazināt gaidīšanas laiku rindā un dot iespēju vairāk laika veltīt arī citām Tehniskās apskates nakts aktivitātēm. Apmēram nedēļu pirms Gulbenes, Talsu vai Daugavpils Tehniskās apskates nakts būs iespēja pierakstīties uz bezmaksas auto diagnostiku. Pierakstīties varēs, izmantojot CSDD e-pakalpojumus (e.csdd.lv), vai arī autovadītājam ierodoties CSDD nodaļās. Iepriekšējā pierakstīšanās Gulbenes Tehniskās apskates naktij tika uzsākta jau 18. jūlijā.

Cilvēki ir pieteikušies tehniskās apskates naktij, bet viņu plāni nereti mainās. Tādēļ CSDD lūdz – gadījumā, ja auto īpašnieks netiek uz TA nakti, informēt par to, izmantojot e-pakalpojumus, kā arī CSDD nodaļās (klātienē). Šāda informācija jau tiek saņemta, tādēļ ik pa brīdim parādās jaunas iespējas pieteikties bezmaksas auto diagnostikai Gulbenē. Lūgums sekot līdzi informācijai e.csdd.lv sadaļā  "Tehniskās apskates nakts pieraksts".

Bezmaksas diagnostika tiks piedāvāta tikai vieglajiem auto ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, motocikliem diagnostika netiks veikta.

Izglītojoši – izklaidējošās aktivitātes:

  • CSDD satiksmes drošības tests;
  • stends "Apgāžamais auto";
  • reibuma brilles.

Par Gulbenes tehniskās apskates stacijas darba rezultātiem

Gulbenē pērn tika pārbaudīti 10 390 automobiļu. Dienā Gulbenes tehniskās  apskates stacija vidēji apkalpo 41 klientu. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Gulbenē iziet 59,3% automobiļu (Latvijā šis rādītājs 2015. gadā bija 59,7%). Gulbenes tehniskās apskates stacijā 2015. gadā visvairāk –  gandrīz ceturtdaļa  būtisko bojājumi konstatēti, transportlīdzekļu bremžu sistēmas darbībā, gandrīz piektdaļa bojājumu balstiekārtā (palielinātas brīvkustības buksēs, sailentblokos, balstšarnīros), savukārt gandrīz 7% - par nenoregulētiem vai nedegošiem lukturiem. Gulbenē pērn 32 automobiļiem ticis liegts piedalīties satiksmē bremžu sistēmas darbības traucējumu dēļ, kas ceļu satiksmē ir ļoti bīstami. 

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI