DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Akreditācijas vēstules saņem jaunā Latvijas vēstniece Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā Ivita Burmistre

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
22. jūlijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Melngalvju namā pasniedza akreditācijas vēstules jaunajai Latvijas Republikas ārkārtējai un pilnvarotai vēstniecei Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) Ivitai Burmistrei.

Darbu Ārlietu ministrijā Ivita Burmistre uzsāka 1999. gadā, un kopš 2015. gada februāra viņa ieņem Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību, tirdzniecības un attīstības sadarbības direkcijas vadītājas amatu. Diplomāta karjeras laikā I. Burmistre bijusi Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktore, vadījusi starptautiskās tirdzniecības un investīciju nodaļu, bijusi pastāvīgā pārstāvja Pasaules Tirdzniecības organizācijā vietniece Latvijas Republikas pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO Ženēvā, kā arī strādājusi Latvijas Republikas vēstniecībā ASV.

I. Burmistre ieguvusi Latvijas Universitātes maģistra grādu ekonomikā. 2013. gadā vēstniece apbalvota ar Ministru kabineta un Ārlietu ministrijas atzinības rakstiem, savukārt 2015. gadā saņēmusi Ministru prezidenta Pateicības rakstu.

Kopš 2013. gada decembra, kad ar Ministru kabineta rīkojumu tika izveidota darba grupa sarunām par Latvijas pievienošanos OECD, I. Burmistre ir bijusi šīs darba grupas vadītāja vietniece. 2014. gada februārī ārlietu ministrs E. Rinkēvičs iecēla I. Burmistri par OECD pievienošanās procesa koordinatori Latvijā un augsta līmeņa galveno kontaktpunktu sarunām ar OECD. 

Kā ziņots, Latvijas pievienošanās OECD jau ilgāku laiku bija viena no Latvijas valdības prioritātēm. Kopā ar pārējām Baltijas valstīm interesi par ciešāku sadarbību ar OECD Latvija izrādīja jau 1996. gadā. Līdz ar Latvijas pievienošanās OECD raksta iesniegšanu Francijas Ārlietu ministrijai šī gada 1. jūlijā, Latvija ir kļuvusi par OECD 35. dalībvalsti, tādējādi noslēdzot iestāšanās procesu un sasniedzot pirms 20 gadiem uzstādīto mērķi.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI