DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pieejams ESF finansējums bērnu invaliditātes ekspertīzes sistēmas pilnveidošanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijai sagatavot un iesniegt projekta iesniegumu, lai saņemtu Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansējumu bērnu invaliditātes ekspertīzes pakalpojuma kvalitātes uzlabošanas pasākumu īstenošanai. Šim mērķim paredzēti vairāk nekā 300 tūkstoši eiro.

ESF līdzfinansējums paredzēts bērnu invaliditātes noteikšanas sistēmas pilnveidei un tās izmēģinājumprojekta īstenošanai. Plānots īstenot ārvalstu pieredzes apmaiņas pasākumus, izstrādāt metodiku Starptautiskās funkcionēšanas klasifikācijas principu piemērošanā invaliditātes noteikšanā bērniem, apmācīt Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas ārstus darbam ar izstrādāto metodiku, kā arī izmēģinājumprojekta laikā 50 bērniem veikt invaliditātes ekspertīzi atbilstoši izstrādātajai metodikai.

Pasākumu īstenošanai pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 318 054 eiro, tai skaitā ESF finansējums – 270 346 eiro un valsts budžeta finansējums – 47 708 eiro.

Projekta iesniedzējs ierobežotajā projektu atlasē ir tiešā valsts pārvaldes iestāde, kam normatīvajos aktos par invaliditāti ir deleģēta prognozējamās invaliditātes un invaliditātes ekspertīzes veikšana, – Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija, savukārt atbildīgās iestādes funkcijas pilda Labklājības ministrija.

ESF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta – Darbības programmas 9.1.4. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt diskriminācijas riskiem pakļauto iedzīvotāju integrāciju sabiedrībā un darba tirgū" 9.1.4.3. pasākuma "Invaliditātes ekspertīzes pakalpojuma kvalitātes uzlabošana" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI